Rezygnacja ze stażu

• Autor wątku Autor wątku Emilia23
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ja rozumiem, że jest tu dużo mojej winy, ale na rozmowie kwalifikacyjnej zostałam poinformowana o całkiem innym zakresie obowiązków (związanym jak najbardziej z kierunkiem jaki skończyłam) :(
gdybym przyszła na rozmowe i Pracodawca powiedział mi że bede pracownikiem obsługi biurowej i będe kserować i wysyłać maile to bym sie nie zgodziła. A poza tym to że pracuje jako pracownik "call center" nie może byc podstawą do przerwania stazu?

Ostatnia edycja:
ilo25 napisał:
ale na rozmowie kwalifikacyjnej zostałam poinformowana o całkiem innym zakresie obowiązków (związanym jak najbardziej z kierunkiem jaki skończyłam)
Tylko, że rozmowa zapewne była w cztery oczy... czy jesteś zatem w stanie to udowodnić przed PUP? Wyraziłaś w PUP zgodę (przyjmując skierowanie) na odbycie stażu na stanowisku pracownik obsługi biurowej, a do zakresu obowiązków pracownika należy i kserowanie i wysyłanie korespondencji.

Nie zrozum mnie źle, ja też tutaj dostrzegam, że pracodawca albo nie zrozumiał jakiego stażu szukasz, albo zrobił to perfidnie i z premedytacją. Tylko, że Ty już na stażu jesteś, a przed konsekwencjami przerwania stażu chroni Cię tylko podjęcie innej pracy. W każdym innym przypadku sprawa jest rozpatrywana indywidualnie. Jak masz zamiar udowodnić, że umawialiście się z pracodawcą na coś zupełnie innego? A nawet gdyby, nigdzie nie jest narzucone, że staż musi być stricte w kierunku wykształcenia bezrobotnego.
Ja na Twoim miejscu trzymałabym się faktu braku skierowania Cię przez pracodawcę na badania wstępne oraz przeszkolenia BHP i P.POŻ.

Ewentualnie jeśli udałoby Ci się przytoczyć dokładnie swój zakres czynności postaram się ocenić czy można "uczepić" się faktu nierealizowania stażu zgodnie z programem. Ale muszę poznać szczegółowy program stażu.

Dobrze, dziękuje za pomoc, postaram się zdobyć zakres czynności i wtedy znów napiszę:) nie wiem czemu, ale wydawało mi się, że to ze zrobili ze mnie osobę od dzwonienia może byc dobrym powodem dla PUP

ilo25 napisał:
nie wiem czemu, ale wydawało mi się, że to ze zrobili ze mnie osobę od dzwonienia może byc dobrym powodem dla PUP
Zobaczymy :) Czekam na szczegółowy zakres czynności.

Witam ponownie, zdobyłam zakres czynności: obsługa urządzeń biurowych, prowadzenie korespondencji mailowej, obsługa klientów, koordynacja kalendarza spotkań, obsługa recepcji telefonicznej, pomoc przy koordynacji szkoleń. A jeżeli chodzi o poziom wykształcenia jaki był wymagany przez pracodawce to minimum średnie. Pracodawca wpisał - obsługa recepcji telefonicznej - jak dla mnie to nie równa się z pozyskiwaniem nowych klientów drogą telefoniczną, ale może się myle:(

Powrót