D
dudekmotorek
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 12
Witam mam zasadzone alimenty w Polsce mieszkam w Anglii , byla zona wraz z moja corka , konkubentem i ich pozostalymi dwoma corkami rowniez mieszkaja w Anglii. Sprawe zalozyli mi w Polsce gdyz w Anglii alimenty dla dzieci uczacych sie przysluguja do 18 r zycia a wprzypadku braku nauki tylko do 16 roku zycia. Z tego co wiem corka nie uczy sie i nie ukonczyla nawet gimnazjum. W zeszlym roku ukonczyla 18 lat i w dalszym ciagu sie nie uczy ale za to wciaz zada pieniedzy. Wiem ze jej matka pobierala mnostwo dodatkow (benefitow) na wszystkie dzieci w tym na nia oraz na mieszkanie ktore wynajmuja. W Anglii mieszkaja na stale w pismie do Polskiego sadu przedstawiaja ze jest to pobyt tymczasowy. Jak domagac sie sprawiedliwosci nie mozna przeciez dwa razy za to samo brac pieniedzy , w jednym kraju to nielegalne w drugim nie obchodzi to nikogo. Poza tym corka jesli sie nie uczy to i tak pobiera zasilki a Angielskie nie sa jak Polskie i pozwalaja na zycie jesli sie nie korzysta z uzywek. Do sadu w Polsce jeszcze przed ukonczeniem 18 roku zycia jako zaswiadczenie o nauce przeslane zostalo zaswiadczenie z kursu jezykowego sad nie wnikal co to jest wystarczylo ze byla pieczatka szkoly.
Ostatnia edycja: