D
Dela1989
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 9
witam, w styczniu mam rozprawe cywilna z formulka obecnosc obowiazkowa jednakze stawic sie nie moge, czy sad cywilny moze nakazac doprowadzenie ?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
ffenix napisał:Co to za sprawa, kim w niej jesteś - powodem/pozwanym/świadkiem?
Tylko jak złożysz wniosek. Zadzwoń do sądu i dowiedz się jaki wyrok zapadł i jakie koszty zostały zasądzone. Wiedz też, że masz termin 7 dni od ogłoszenia wyroku na złożenie wniosku o doręczenie wyroku wraz z uzasadnieniem.olusiek1990 napisał:Czy dostanę jakieś papiery jakie padł wyrok?
Cóż, świat to globalna wioska.olusiek1990 napisał:Prawnik który pisał do mnie z powołaniem na e-sad był z Koszalina, ja mieszkam kolo Góry Śląskiej (woj. dolnoślaskie), e-sad z Lublina.
"Oczny"??? Widzę, że to śmieszne określenie wymyślone przez sekretarki sądowe robi coraz poważniejszą karierę. Proponuję jednak go nie propagować na forum prawnym.ffenix napisał:wyrok będzie oczny.
Robilee napisał:Widzę, że to śmieszne określenie wymyślone przez sekretarki sądowe robi coraz poważniejszą karierę.
Na pewno nie język polski, czy język ustaw.Yozayan napisał:ma genezę nieco inną niż sekretarki
Robilee napisał:Na pewno nie język polski
No dobra, poddaję się. Sąd bez sekretarek? Kto wtedy rządził w sądach?Yozayan napisał:że pojęcie wyroku ocznego funkcjonowało w czasach kiedy sekretarek w sądach jeszcze nie było