miałam ten sam problem, moja rozprawa odbyła sie 4 października. 25 lat skończyłam 29lipca i od 1października uczęszczam na ostatni rok dwuletnich magisterskich studiów uzupełniających, oczywiście wszystko zaliczyłam w terminie itd. jedna zus uznał, że gdybym urodziła sie np. w październiku, czyli w trakcie trwania już tego ost roku studiów, wtedy przedłużyliby mi rentę rodzinną, a że urodziłam się w lipcu to mi nie przysługuje. przecież to kompletna bzdura, czy w czasie wakacji trace status studenta?? nie! ponieważ z diem zaliczenia ostatniego egz jestem studentką ostatniego roku studiów i tyle. i tak też brzmiał wyrok sądu

mało tego sąd nakazał zus wypłacenie mi wyrównania z czego bardzo sie ucieszyłam. więc się nie martw na pewno wyrok sądu będzie dla Ciebie korzystny

oj przecież dziś jest już 18 października napisz jaką decyzję podjął sąd. zus oczywiście ma prawo do wniesienia apelacji w terminie 14 dni od wydania wyroku po tym czasie wyrok sie uprawomacnia. teraz przeżywam stres ponieważ nie wiem czy zus wnosił apelacje czy też nie. nie wiem czego mam sie teraz spodziewać, bo jeżeli wniósł to wszystko przeciągnie się o kolejne 2-3m-ce

może wiesz jak mam sie tego dowiedzieć? kiedy powinnam dostać powiadomienie? czy po tych dwóch tygodniach oczekiwań czy sąd powiadamia od razu po wniesieniu apelacji przez zus? pewnie sędzina o tym wspomniała ale byłam tak zestresowana i jednocześnie szczęśliwa że chyba już nic więcej nie słyszałam

czekam na odpowiedź, zwłaszcza dotyczącą tego, czy wyrok był dla Ciebie korzystny

. pozdrowienia