A
atka674
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Witam,mam ogromny problem,otoz mieszkam w Grecji jestem z mezem 4 lata w separacji ,mamy dwoje dzieci w wieku szkolnym,zlozylam dokumenty w tutejszym sadzie o rozwod i opieke nad dziecmi ,nadmieniam ze nie mieszkamy razem z mezem.Powiedziano mi ze wlasciwie taki rozwod wychodzi jak gdyby automarycznie,poniewaz jest wygloszona separacja i obopolna zgoda ,ale teraz okazuje sie ze co chwile jest jakis problem i potrzebny jest dokument (bardzo drogi) zreszta ,ktory wystawiaja w Atenach,nie stac mnie na to a zalezy mi na szybkim zalatwieniu sprawy,poniewaz chce z dziecmi stad wyjechac do konca wakacji( tu tez jest zgoda b. meza).Wjaki sposob moge otrzymac rozwod w miare szybko i bez pietrzacych sie kolejnych problemow?I jeszcze jedno ,mam zamiar wyjechac do niemiec powiedziano mi ze tam musze miec orzeczenie o rozwodzie w reku ,poniewaz nie bede mogla isc do pracy i nie otrzymam swiadczen i pomocy na dzieci,prosze porade jak to wszystko wyglada od strony prawnej tu w Grecji,jak rowniez w Niemczech?