Sądowe wezwanie do zapłaty - Global Collection Management

• Autor wątku Autor wątku mausses
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Do e-sądu można i warto pisać sprzeciw. Akurat co do uczciwości GCM i Vivus... Trudno liczyć aby stosowały te firmy różne standardy obsługi skoro stoją za nimi te same osoby.

dobrze to ja dzisiaj napisze tak jak dostałam wzor i jutro wysle i zobaczymy co to dalej z tego bedzie dziekuje jeszcze raz za pomoc :) :) :)

pamiętaj, list wysyłasz poleconym za potwierdzeniem odbioru.

a ja mam 7 dni od doreczenia tego listu na napisanie sprzeciwu?

masz 14 dni lub dwa tygodnie na złożenie sprzeciwu od dnia odebrania, wliczamy soboty oraz niedzielę.

W moim przypadku po spłacie długu GCM praktycznie od razu dług w Vivusie został spłacony. Nawet przyznali możliwość zaciągnięcia większej pożyczki mimo iz u mnie sprawa z splata ciągła się dosyć długo.

mausses napisał:
W moim przypadku po spłacie długu GCM praktycznie od razu dług w Vivusie został spłacony. Nawet przyznali możliwość zaciągnięcia większej pożyczki mimo iz u mnie sprawa z splata ciągła się dosyć długo.

I po co tu te bzdury wypisujesz. Idź naganiać gdzie indziej ludzi.

Żadne bzdury, to mój przypadek.
Pisalem o swojej sprawie jakiś czas temu na tym forum, większość osób doradzała spłatę zadłużenia w miarę możliwości. Gdy taka możliwość się pojawiła u mnie zrobiłem to co pisał em wczesniej. Wiedzę ze jest Pan uprzedzony z gory skoro wyciąga takie wnioski, nie było moim zamiarem naganianie kogokolwiek. Pani wysłała do mnie prywatną wiadomość jak się zakończyła moja sprawa wiec odpisalem. Proszę na przyszłość zbyt pochopnie nie oceniać ludzi.

Global Collection Management spółka z ograniczoną odpowiedzialnością spółka
komandytowo-akcyjna z siedzibą w Warszawie

teraz jako

Global Collection Management spółka z ograniczoną odpowiedzialnością spółka
komandytowo-akcyjna spółka jawna z siedzibą w Warszawie to taki twór który powstał z Vivus, Zaplo i Global

Ależ oni kombinacje robią.

Tyle że przy tych kombinacjach masa tych pożyczek została przekazana...bez odpowiednich dokumentów. Różnie do tego sądy podchodzą, ale co do zasady większość orzeka o braku legitymacji czynnej powoda...co - w znanych mi przypadkach - i tak nie miało znaczenia bo nie wykazali również legitymacji biernej...czyli samego faktu zaciągnięcia pożyczki :D

Witam
W czwartek dostałam wezwanie z sądu a dokładnie wie kartki 1)"Doręczenie wyroku zaocznego" 2) "Wyrok zaoczny w imieniu Rzeczypospolitej Polskiej " sprawa z powództwa GCM o spłate pożyczki + odsetki+kosty procesu.Rygor natychmiastowej wykonalności.
Proszę o pomoc jak się z tego wyplątać bo nie ukrywam pierwsza taka moja sytuacja i jestem trochę zes...ana .Diękuję

złóż sprzeciw do wyroku zaocznego

Albo poproś kogoś, kto się zna. Skoro piszesz że jesteś "zes...ana" to znaczy że sama tego nie ogarniesz

nie ogarniam i dlatego proszę o pomoc co i jak mam zrobić.

vill napisał:
nie ogarniam i dlatego proszę o pomoc co i jak mam zrobić.
jeżeli nie wiesz co masz zrobić udaj się do radcy prawnego, adwokata oni na pewno wytłumaczą a przy drobnej opłacie napiszą sprzeciw do wyroku zaocznego,

Mnie zastanawia ten rygor natychmiastowej wykonalności. I to że sąd wydał nakaz dla GCM. Naprawdę idź do radcy prawnego. Nie przysłali odpisu pozwu???

W wyroku zaocznym taki mam 3-ci podpunkt.Pierwsza kartka jest to doręczenie wyroku zaocznego oraz pouczenie.Druga kartka wyrok zaoczny w im RP są trzy podpunkty zarządzające.

Powrót