Sądowy nakaz zapłaty

• Autor wątku Autor wątku ecompaq
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Nakza w postępowaniu nakazowym - to jest

Mądrej głowie dość dwie słowie.

"Polacy nie gęsi, iż swój język mają."

Skoro ktoś się czepia zarzutów( sprzeciwu) do NZ to ja idę tym tropem droga Flicko:)

Ostatnia edycja:
Gordon Gekko napisał:
1. Nie ma czegoś takiego jak nakaz nakazowy ( masło maślane)
Nakaz zapłaty w postępowaniu nakazowym.

Gordon Gekko napisał:
2. Opierałem się na własnym doświadczeniu wekslowym, trudno abym miał dokumenty nie mojej pożyczki ( troszeczkę logiki, myślenie nie boli-naprawdę)
Widocznie masz skąpe doświadczenie. Skoro nie masz dokumentów to warto o nie zapytać, a nie ferować wyroki nie widząc ich.

Wiedzy o Mercedesach nie posiadasz stąd, że niegdyś miałeś Fiata 126p, prawda?

To co pisze ecompaq jest wystarczające dla mojej wiedzy, jeśli dla Ciebie te informacje są zbyt skąpe to poproś o dokumentacje. Przeczytaj dokładnie co piszę ecompaq a drogą dedukcji dojdzeisz do konkluzji, że to moja skromna osoba miała rację i to bez patrzenia w " akta sprawy".

Gordon Gekko napisał:
To co pisze ecompaq jest wystarczające dla mojej wiedzy, jeśli dla Ciebie te informacje są zbyt skąpe to poproś o dokumentacje. Przeczytaj dokładnie co piszę ecompaq a drogą dedukcji dojdzeisz do konkluzji, że to moja skromna osoba miała rację i to bez patrzenia w " akta sprawy".
Napisałeś, że może podnieść zarzut niewłaściwości miejscowej (nie pytając o nic - w sprawie z weksla jest to dość jasne, a takie pisanie wprowadza w błąd). Potem napisałeś, że niemal każdy weksel jest płatny w siedzibie wierzyciela. To bzdury.

Ba, napisałeś nawet, że koszty sądowe w sprawie wyniosą ok. 2000 zł. Kolejna bzdura.

Koszty zastępstwa przy wps rzędu 3.900 zł to 600 zł, a koszt wpisu to 100 zł (wiem, że tyczy to postępowania upominawczego i zwykłego, ale spotkałem się z praktyką, że pozwy w w postępowaniu nakazowym-uproszczonym opłaca się tak jak zwykłe uproszczone - więc tak piszę dla bezpieczeństwa) i koszt pełnomocnictwa 17 zł. Stąd koszty nie wyniosą więcej niż 717 zł.

Więcej pokory 'skromna osobo'.

"Weksel jako zabezpieczenie podpisałem in blanco a oni wpisali kwotę 7800 zł/ dostałem kopię z sądu/ nie wiem skąd wzięli tak wysoką ponieważ miałem spłacić 3900"

Gordon imienniku czytaj kochany ze zrozumieniem bo później ludziom w głowach mącisz.
W szkole z lektury by była pałka bo byś pewnie powiedział, że Boryna była kobietą:)

Gordon Gekko napisał:
"
Gordon imienniku czytaj kochany ze zrozumieniem bo później ludziom w głowach mącisz.
W szkole z lektury by była pałka bo byś pewnie powiedział, że Boryna była kobietą:)

Oczywiście. A teraz wyjaśnij jak z 1517 zł zrobiłeś 2 tysiące.

A wiesz chociaż jaki zarzut trzeba w tej sprawie sformułować? ;)

Gordon słowo ok. oznacza około ( napisze dla Ciebie jaśniej-mniej więcej-coś koło tego-kwota przybliżona).
"A teraz wyjaśnij jak z 1517 zł zrobiłeś 2 tysiące."
- Tak samo jak Ty z 600 zł zrobiłeś 1500 zł- cuda Gordonie cuda na kiju ......... wypsiujesz.
"A wiesz chociaż jaki zarzut trzeba w tej sprawie sformułować?"
Jaaaa coś niebywałego Gordon to wie-super znac kogoś takiego, może jeszcze mi załatwisz choinkę zapachową do malucha albo używane koło do zastawy-Gordonie nie bądź dzieckiem.

Nie jestem. Ty świetnie to robisz za mnie. Szkoda, że Twoje rady mogą okazać się szkodliwe. Jeśli ktoś będzie po Twoich odpowiedziach wyszukiwał informacji na temat sprzeciwu od nakazu zapłaty... Domyśl się co znajdzie i jak mu to zaszkodzi ;)

Ta dzięki twoim poradą wpłaci 6 stówek na weksel wystawiony na blisko 8 koła hehehe a za tydzień komornik mu zajmie samochód- to jest rada bravo Gordonie bravo

Nie, nie wpłaci. Bo kwota, którą ma wpłacić wynikać będzie z nakazu zapłaty, bądź wyroku utrzymującego go w mocy.

Pomyśl logicznie. Moja omyłka nie jest szkodliwa.

Ale jest pomyłką (każda pomyłka szkodzi-jak nie wiesz to nie pisz ewentualnie jak nie jesteś pewien to zawsze się możesz spytac mojej skromnej osoby :)
Pzdr

Gordon Gekko napisał:
Ale jest pomyłką (każda pomyłka szkodzi-jak nie wiesz to nie pisz ewentualnie jak nie jesteś pewien to zawsze się możesz spytac mojej skromnej osoby :)
Pzdr

Haha. Jesteś niemal ostatnią osobą z którą chciałbym się konsultować, bo brak Ci najwyraźniej wiedzy merytorycznej. Twoje błędy nie były wynikiem pośpiechu czy niedoczytania. Spowodowane były i zapewne dalej są brakiem wiedzy.

Na tym kończę tą dziecinadę, 'skromna osóbko', popełniająca dużo merytorycznych błędów ;)

Cieszę się, że wreszcie kończysz swoje spamowe wypowiedzi najdroższy Gordonie. Proszę cię na przyszłośc o nie zabieranie głosu w sprawach na których się nie znasz. Życzę ci aby powstało kiedyś forum, które spełni twoje wygórowane (nad wyraz) ambicjie.
Dzisiaj proponuję ci kurs czytania ze zrozumieniem, następny etap po skończeniu w/w kursu to prawo wekslowe, które jest dla Ciebie sympatyczny Gordonie oceanem tajemnic.

Gordon Gekko napisał:
[...] prawo wekslowe, które jest dla Ciebie sympatyczny Gordonie oceanem tajemnic.

Napisał człowiek, który doradza, aby od nakazu wydanego w postępowaniu nakazowym z weksla wnieść sprzeciw (sic!) i podnieść zarzut niewłaściwości miejscowej nie widząc deklaracji wekslowej. :brawo:

Ot, ironia losu.

To jest forum prawne, na którym oczekuje się odpowiedzi od prawników a nie od ludzi typu miałem-raz-weksel-w-ręce-jestem-ekspertem!.

Dziękuję za uwagę i życzę owocnej nauki. Przyda Ci się.

Gordon Lameman napisał:
Napisał człowiek, który doradza, aby od nakazu wydanego w postępowaniu nakazowym z weksla wnieść sprzeciw (sic!)a co mam wnieśc tulipany zarzut czy sprzeciw -wiadomo w czym rzecz ( jak widac nie dla wszystkich) i podnieść zarzut niewłaściwości miejscowej nie widząc deklaracji wekslowej. :brawo:rozumiem, że Ty ją widziałeś taaaa a jutro u Ciebie nocuje Obama

Ojjj Gordonie coś nie słowny jesteś, pisałeś przecież, że już kończysz spamowac
"Na tym kończę tą dziecinadę"
"miałem-raz-weksel-w-ręce-jestem-ekspertem!." cenie sobie szczerośc Gordonie.
Muszę cię zmartwic nie dałeś osobie, która podniosła temat żadnej merytorycznej odpowiedzi tylko wdałeś się w przepychanki słowne popełniając przy tym kardynalne błędy merytoryczne.
Teraz ja zakończę już przyjacielu, zdaniem którę myśle, że cię zaskoczy otóż:
Boryna był mężczyzną.

Ostatnia edycja:
Wystarczy tych wzajemnych "uprzejmości". Temat zamykam, dyskutować dalej możecie na GG.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót