Samochod - Allegro - Otomoto

• Autor wątku Autor wątku MistrzZen
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Może teraz coś się ruszy bo nasza polska policja jak narazie niewiele zdziałała a oszukanych jak widać z tygodnia na tydzień przybywa.

Podejrzewam że jest takich jak my są dziesiątki .Neroiaza proszę o wiadomość na forum po powrocie z policji.

Ostatnia edycja:
Miejmy chociaz mala nadzieje!!! Zeby sie jeszcze nie okazalo ze jakies osoby ktore tam prcuja maja jakies powiazania z tym albo znajomi bo to nigdy nic niewiadomo!!!!Ale jak udzielaja danych policji to juz cos!!!!!

Nie ma problemu ale bedzie to okolo 22.00 albo 23.00 mojego czasu albo na drugi dzien wieczorem jesli nie bede miala czasu. Sorki!!!

Dzisiaj przeglądałem ten portal samochodowy :razz:(wiecie jaki),to tych ogłoszeń jest w cholere myśle że oni to widzą i wiedzą o tym że to chłam ,ale kasa się liczy.

I pewnie coś w tym jest:mad:
neroiaza jak możesz to udostępnij swojego meila.Chcę dopytać o kilka szczegółów,jestem w trakcie pisania pisma do angielskiej policjii ale w takim układzie to nie wiem czy warto.

Ile stracila? Duzo za duzo!!!!!!!!!!!!!!!Tak jak pozostali!!!!!!!!!!!

No u nas to różnie,ja akurat 3000 euro co niektórzy dużo więcej.:-(

Przecież da sie wyciagnac IP z wiadomości e mail, to powinna byc pierwsza czynność jaka sie robi przy zawieraniu tego typu transakcji (w internecie).Np jak koles pisze ze jest z Anglii ,przynajmniej sprawdzamy adres ip i host czy to faktycznie Angielskie IP a nie jakies vpn.webindia lub jakies proxy lub jakies inne z kosmosu.Sytuacja sie komplikuje jak ta osoba korzysta z czyichś komputerów to wysylania takich emaili. Wogole kupowanie czegokolwiek za 40% wartości w internecie to troche szalony pomysl.

Mozna tez takie sprawy zgłosić do firm zajmujących sie bezpieczeństwem w sieci.

Warto tez na bierząco interesować sie sprawami bezpieczeństwa systemów komputerowych np.
http://www.kaspersky.pl/about.html?s=news&newsid=1456

Ostatnia edycja:
Coś wam opowiem; a mianowicie; dzwoniłam wczoraj do pani prokurator która zajmuje się moją sprawą (oszukana przez Andrzej c),pani powiedziała że nie otrzymała jeszcze akt sprawy.Więc dałam sobie spokój, zadzwoniłam do niej dzisiaj to powiedziała że jeszcze nie przeczytała tej sprawy,zarzuciłam jej opieszałośc zarówno z jej strony jak i policji to powiedziała mi ,że jak mi cos nie pasuje to mogę pisać sobie skargi.I mało tego jak powiedziałam że osób oszukanych w tej sprawie jest więcej, i z ich rejonów prokuratura wysłała już pismo do londyńskiej policjia ona na to że "BĘDĘ WYSYŁAĆ DO NICH PISMO JAK MI SIĘ BĘDZIE PODOBAŁO" tak pracuje pani PROKURATOR Z PROKURATURY W KRAKOWIE

Witam.
A może najprościej w świecie dać ogłoszenie gdzieś w internecie(nie wiem gdzie :()że jest potrzebny ambitny policjant który weźmie się za tą sprawę z dopiskiem GWARANTOWANY AWANS.Co wy na to ?
P.S.
Pozdrowienia dla tej pani "prokurator" z Krakowa:brawo: oby tak dalej a w Polsce będzie lepiej.

DO DZIEWCZYNY Z LONDYNU
KOBIETO!!!!!!!!
Jeżeli możesz daj nam jakieś namiary na siebie
Przeecież walczymy(usiłujemy) w tej samej sprawie
Każda osoba poszkodowana Przez tego skurwiela chce odzyskać swoje pieniądze(o ile wogóle się będzie dało)
MY nie potrzebujemy tego dla siebie, tylko potrzebne jest to dla naszej policji a chyba każdemu poszkodowanemy zależy na tym by go dorwać
ODPOWIEDZ NAM PROSZĘ

Witam serdecznie
Ja również zostałem oszukany przez ta osobę. Zgłosiłem sprawę na policje ale sprawa jest cały czas w toku.
Osoba która zamieszcza ogłoszenia na oto-moto korzysta z konta które widnieje w rejestrze kont skradzionych. To ustaliła policja. Wysłali pismo do angielskiej policji w sprawie ustalenia osoby która zakłada te konta angielskie ale do tej pory bez odp....moim zdaniem za tym wszystkim stoi Polak który korzystając z poczty yahoo jest nie do namierzenia i to on zakłada po prostu przez internet konta angielskie internetowe., bądź tez ma wspólnika który robi to za niego tam na miejscu, ale mało to jest prawdopodobne.. jeżeli ktoś wie jak rozwiązać tą sprawę proszę was o kontakt GG-34328904 cooks@op.pl.

Aha a co jest najśmieszniejsze to to że bardzo dużo siedzę od tamtej pory na oto moto i widzę ogłoszenia tego typa , dzwoniłem i na policje i do oto moto ale to wszystko na nic... jemu nie zablokują możliwości wstawiania ogłoszeń a policja go nie może namierzyć... dobija mnie to... bo jak tylko widzę znikające jego ogłoszenia to wiem ze nacięła się kolejna osoba... czemu tacy są bezkarni... to mnie dziwi... technologia niby poszła tak do przodu a tu co .... od 2009 roku nie mogą złapać i ustali tej osoby??? no bez jaj... albo policji nie chce się pracować albo nasza w Polsce technologia jest 1000 lat za murzynami.... brak slow

a kto moze miec nieograniczony dostep do polskiego serwisu typu otomoto i korzystac z okradzionych kont , pewnie ruscy hahah , zal.pl za ta cala sytuacje sa odpowiedzialni tylko Polacy , jakby otomoto bylo dobrym serwisem - to by zablokowalo ip z zagranicznych hostow ale im sie nie chce , no to nie.

Wiem ze oto moto dziala dla allegro ale wiesz jest tyle osob ktore zostaly oszukanae ze to masacra.... chyba sami powinni cos z tym zrobic...przeciez dzieki temu psuja sobie reputacje... wystarczy siegnac pamiecia rok 2006-2008 1700 osob ktore wplacily pieniadze... zyskali na tym 3,4 mln zl... teraz zaczyna sie dziac to samo...

Powrót