sankcja

• Autor wątku Autor wątku anakow
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
[cytat="Ulp"]Chciałem zauważyć, że fakt posiadania rodziny na utrzymaniu, nie uwalnia od kary i nie powinien wpływać na jej złagodzenie [/cytat]

ale jakiej kary???

panowie prawnicy z Warszawy niewprowadajcie ludzi w błąd!!!

TA to niejest kara ale TYMCZASOWE ARESZTOWANIE ! więc nieporuwnójcie tego z karą odbywaną w ZK przez skazanego!

dlaczego wprowadzacie w błąd dziewuchy?? mało juz mają przekichane ze zostały same z obowiązkami, dziećmi , rachunkami itd??

a wam sie nawet niechce postów przeczytać :x

cenie bardzo to forum ale zachowanie co niektórych modów itd. zostawia wiele do żyuczenia

krzycho-relax :wink:
Co do reszty-zarówno praktycy,jak i laicy zdają sobie sprawę,że kwestia T.A. pozostawia wiele do życzenia i to co w zamiarze ma być TYMCZASOWYM środkiem zapobiegawczym,staje się karą.

krzycho1979 proszę czytać ze zrozumieniem. ULP nie pisał o tymczasowym aresztowaniu tylko o karze pozbawienia wolności.

anakow niestety areszt trzeba przeczekac,zawsze mozecie pisac zazalenia na areszt,ale znajac zycie to nic nie da.Zawsze mozesz prubowac.

Wczoraj mąż i jego wspólnicy byli przesłuchiwani. Mąż odmówił składania zaznań bo ujął się honorem (zostawie to bez komentarza) i powiedział że nie będzie rozmawiał z prokuratorem bo on nie chciał wcześniej z nim rozmawiać. Wszyscy przesłuchiwani (4) oprócz męża poszli na tzw samoukaranie i dzisiaj opuścili areszt za poręczeniem.
1) Czy jeśli wszyscy oprócz męża się przyznali to można liczyć na zakończenie śledztwa?
2) A czy mogę liczyć na to że mąż wyjdzie?

Z tej grupy tylko mąż został w areszcie

A tak na marginesie to ten mój chłop strasznie mnie wkurzył :x

1.Wydaję mi się,że to bardzo prawdopodobne
2.Nie wydaję mi się.. :(
Wcale Ci się nie dziwię :x :x

mam pytanie bo nigdzie nie mogę tego znaleźć.
mój znajomy został tymczasowo aresztowany na 3 miesiące. czyli 14 kwietnia kończy mu się sankcja. i ci dale? jeśli nie przedłuża to normalnie wróci do domu? a potem będzie musiał się stawić na rozprawie?? czy jak? grozi mu 10 lat :(
ale chce tylko wiedzieć co po tym jak skończy się tymczasowy areszt????

jeżeli nie przedłużą to teoretycznie powinien opuścić areszt, ale podejrzewam że albo przed tym terminem odbędzie się rozprawa, albo posiedzenie o przedłużenie aresztu..

marzycielka88 napisał:
mam pytanie bo nigdzie nie mogę tego znaleźć.
mój znajomy został tymczasowo aresztowany na 3 miesiące. czyli 14 kwietnia kończy mu się sankcja. i ci dale? jeśli nie przedłuża to normalnie wróci do domu? a potem będzie musiał się stawić na rozprawie?? czy jak? grozi mu 10 lat :(
ale chce tylko wiedzieć co po tym jak skończy się tymczasowy areszt????

sprawa o takim kalibrze (piszesz o możliwych 10 latach!), powoduje, że Twój M. raczej nie opuści aś, prokurator wniesie do sądu o przedłużenie tymczasowego aresztowania...

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót