Sde

• Autor wątku Autor wątku Kinia0627
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
3 miesiące od uprawomocnienia sie decyzji o odmowie SDE. Możesz jeszcze złożyć apelacje na decyzje odmowna udzielenia SDE.

Zażalenie należy wnieść w terminie 7 dni do właściwego miejscowo Sądu Apelacyjnego za pośrednictwem Sądu Penitencjarnego (Sądu Okręgowego), który wydał postanowienie.

Po wniesieniu zażalenia Sąd I instancji niezwłocznie przekazuje zażalenie wraz z aktami sprawy do Sądu odwoławczego, który rozpoznaje sprawę najpóźniej w terminie 7 dni od daty ich wpływu.

Jeżeli Sąd odwoławczy nie zmieni wydanego postanowienia, możesz złożyć powtórny wniosek o zezwolenie na odbywanie kary w systemie dozoru elektronicznego w tej samej sprawie, nie może on jednak zostać złożony przed upływem 3 miesięcy od dnia wydania postanowienia o odmowie udzielenia tego zezwolenia.

Dlatego napisałam że i tak będziemy czekać trudno zostanie tatusiem w ZK dziękuję za informację pozdrawiam

Cicha1979,

To bardzo serdecznie gratuluje dziecka.

martin-USA napisał:
Czyli jest tak jak cały czas mowie.
.

Ano nie jest. Jeśli dajmy na to 5.01. sąd wyda postanowienie o odmowie to skazany lub jego obrońca powinien złożyć ponowny wniosek po 5.04. kwietnia, gdyż inaczej wniosek pozostanie bez rozpoznania. Dyrektor zakładu karnego natomiast, kurator zawodowy lub prokurator może złożyć wniosek w lutym, marcu lub np. 1.04. czy też 20.01. i ich wniosek zostanie rozpoznany. Do tego art. 43ll wprost mówi, że chodzi o datę wydania postanowienia, a nie jego uprawomocnienia, to nie są te same daty. I nie trzeba tu wcale armii prawników. Wystarczy umiejętność czytania ze zrozumieniem.

Dziękuję za informację chociaż iskra nadzieji jest wychowawca powiedział mu że będzie jeszcze latem jeździł dumnie z wózkiem czas pokaże

martin-USA napisał:
Forg niestety cały czas ma swoje zdanie na kazdy temat.

Jak widać nie tylko Forg ma takie zdanie. I nie tylko Forg umie czytać kodeks karny wykonawczy ze zrozumieniem.

Szczerze dziękuję za każde informacje wzg SDE ale zadałam pytanie i czekałam za informacja bo ja nigdy nie miałam do czynienia z prawem karnym więc proszę was o uspokojenie emocji

forg napisał:
Jak widać nie tylko Forg ma takie zdanie. I nie tylko Forg umie czytać kodeks karny wykonawczy ze zrozumieniem.
napisaliśmy pismo do dyrektora Zk może się uda a jak nie to czekamy aż sami wystąpią o bransoletę

Powrót