sekspartnerklub - pytanie o rezygnacje

• Autor wątku Autor wątku sov
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sov

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,

Z "ciekawosci" zarejestrowalem sie w serwisie sekspartnerklub.pl
Jednak uznalem ze jednak nie jest to serwis nalezacy do zaufanych, tak wiec nie kliknalem w link aktywacyjny wyslany do mnie w mailu.

moje pytanie brzmi, czy mimo, ze nie kliknalem w link, moje konto zostalo aktywowane?
regulamin na ten temat mowi:

§ 3 Uprawnienie do rejestracji i czas trwania umowy(...)

6. Umowa pomiędzy Użytkownikiem i Administratorem o korzystanie ze Serwisu zostaje zawarta z chwilą potwierdzenia rejestracji Użytkownika w Serwisie przez Administratora. Potwierdzenie rejestracji Użytkownika w Serwisie następuje poprzez wysłanie wiadomości na adres e-mail wskazany przez Użytkownika. Użytkownikowi nie przysługuje roszczenie o dokonanie rejestracji w Serwisie.(...)
Czy wynika z tego ze moja rejestracja zostala potwierdzona w chwili wyslania maila? bo niestety tak mi sie wydaje i moje nie-klikniecie w link aktywacyjny nic nie zmienilo.

Jesli moje konto jest aktywne, to czy moge zrezygnowac z niego na podstawie: § 6 pkt. 1?
§ 6 Rezygnacja, wypowiedzenie i rozwiązanie umowy

1. Użytkownik ma prawo w każdym czasie, bez podania przyczyn, do rezygnacji z prowadzonego bezpłatnie Konta, pisemnie, za pomocą poczty elektronicznej e-mail. Wraz z rezygnacją z Konta usunięty zostaje na stałe Profil Użytkownika. Usunięcie Konta może spowodować zakończenie wszelkich usług, jeżeli do ich świadczenia z punktu widzenia technicznego konieczne jest posiadanie Konta, przy czym nie powoduje to powstania roszczenia o zwrot opłat za usługę odpłatną Płatnego Członkostwa.

Prosze o pomoc i z gory dziekuje

sov

Ps. konto zalozylem dzis
link do pelnego regulaminu: http://www.sexpartnerklub.pl/regulamin.htm

Edit: na stronie znalazlem link do usuniecia konta, zrobilem to. konto zostalo usuniete, zakladam ze nie czekaja mnie teraz zadne nieprzyjemnosci, czy sie myle?

Ostatnia edycja:
Nieprzyjemności ewentualnie ze strony partnerki.
Konto usunąłeś więc nie ma problemu.
Chyba że zobowiązałeś się do np. płaty aktywacyjnej lub innej.

Mam podobny problem tylko problem dotyczy współpracy z https://venturesexchanges.com/

Chciałem zarobić na wymianie walut , krypto waluty itd i wpłaciłem im 220 dolarów , lecz stwierdziłem po tygodniu że to nie dla mnie i chce z tego zrezygnować , Twierdzili że nie ponoszę żadnych opłat tylko jedynie prowizje od moich zarobków, to było na początku współpracy.
Chciałem zrezygnować i wypłacić moje środki , teraz twierdzą że należy mi się 260 dolarów ale będę musiał zapłacić ubezpieczenie ponad 500 EUR
Na jakiej podstawie ? Nić nie podpisywałem żadnej umowy nie zawierałem, jestem zarejestrowany na ich platformie finansowej, po miesiącu środki niby przepadają i moje konto niby się dezaktywuje taką informacje dostałem z działu finansowego. Jak wybrnąć z tej sytuacji? Jestem nawet gotowy zrezygnować z tych środków wpłaconych już , ale nie chcę nic płacić i definitywnie się uwolnić od nich.

zasady i warunki są tutaj niestety po angielsku :
https://venturesexchanges.com/docs/TERMS_&_CONDITIONS.pdf

Ostatnia edycja:
Powrót