Serwis kbiz.pl

• Autor wątku Autor wątku bwojtek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
ok nadal będę pisać KH ale podanie pełnej nazwy firmy nie jest przestępstwem ani pomówieniem. w żadnym moim poście nie było takiego określenia oprócz namowy na zgłaszanie na Policję.
Jeżeli rozmawiamy o firmie to należy ja określić po nazwie ogólnodostępnej w CEIDG .
Gdybyśmy zgłaszali i mówili o firmie "Pralnia xxxxxx " to ile firm miało by do nas pretensje i nas pozwały o szkalowanie.

Panie moderatorze skoro nas nie obejmuje GIODO to i Pana KH też.

Skoro jest to pełna nazwa firmy to jest ogólnodostępna. W całej sprawie nas też nie chroni GIODO bo nazwy firm nie są chronione.
To nie forum konsumenta tylko firm.

Staramy się ale sprawa i tak jest ogólnomedialna więc czy my łamioemy prawo czy Pan KH?

Działający telefon nie świadczy o tym że jest w Polsce. Telefony z polskiej sieci działają też za granicą.

Ripper napisał:
Jeżeli będziesz pomawiał te firmy o oszustwo, wyłudzenie lub inne przestępstwa, to oczywiście, że tak.
Ale masz pełne prawo napisać skargę do administracji forum na sposób moderacji tego wątku. Z ogromną chęcią przyjmę polecenie administratora, żeby wątek zostawić w spokoju.
Potem tylko będę czekał na wiadomość od admina, dane których użytkowników musiał przekazać policji/prokuraturze w celu identyfikacji w związku z toczącym się postępowaniem o pomówienie/zniesławienie.
Ripper jakbyś potrzebował to ja Ci pierwszy podam swoje dane, włącznie ze wzrostem i wagą, jeśli to konieczne.
Jak coś to wal śmiało, nie krepuj się.

OK, naprodukowaliśmy już ponad 50 stron wątku. Czy zatem możemy prosić jakiegoś prawnika albo znawce prawa, o kilka słów komentarza (poradę) w tej chorej sprawie? :)

Spoko12 napisał:
Witam
Dzisiaj dostałem podobnie jak inni informację z działu windykacji KBIZ.
Jak rozumieć "upublicznienie informacji o Państwa zobowiązaniu w sieci Internet celem jej zbycia"? to mnie martwi.
Wnioski facet cierpi na brak gotówki bardzo krótkie terminy na zapłatę 7 dni, szybkie wezwania do zapłaty 7 dni.
Pytanie czy wszystkie fakturki wykaże w swoim zeznaniu do Urzędu Skarbowego?
Termin jego pseudo windykacji mija licząc 7 dni 26 czerwca 2013r.
Zauważyłem iż e-mail o zapłacie z fakturką i o windykacji wysłał nocą. Czyżby w chwili obecnej przebywał za granicą w innej strefie czasowej? Stąd też być może powodu nie odbiera poczty za potwierdzeniem odbioru.

Maile od zawsze przychodzą w nocy, po 23-ej.
Dostałam informację, że nastąpi zmiana regulaminu i należy listem poleconym zrezygnować, jeśli mi nie odpowiada. Najpierw odpisałam elektronicznie, że żadnego poleconego nie będę wysyłać ponieważ nie podpisaliśmy żadnej umowy na piśmie. Mimo tego jednak wysłałam poleconym rezygnację (w terminie) i mailowo otrzymała informację, że usunięto nasz dane z bazy. Dane są nadal w bazie więc już nagina dane osobowe. Teraz przyszło ponaglenie windykacyjne nawołujące do zapłaty co już zignoruję. Wyślę chyba tylko do skarbowego i tyle. Szkoda czasu na wyłudzacza.

witam everybody lies

Ratunku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nazwa forum prawne ok ale jakie prawne skoro nazwy naszych firm nie są chronione a Pan KH cytowany z regulaminu (własnego regulaminu) , w którym sam podaj pełna nazwę tak?

Nikt nie nazwał go jak pisał ripper XXXXXXX XXXXXXXXX XXXXXXXXXXX XXXXXXXXXX.

Sprawdziłam wszystkie moje posty!

Trzymajmy razem ! To my jesteśmy poszkodowani a nie KH (ochrona danych)

Przecież widać kto tu jest mącicielem :cool: Nie będę pokazywał palcem bo oko wybiję.

Patrząc po IP maili, które wysyła, gość ma domenę w home.pl i to tam policja powinna sie zwrócić o jego dane. Myślę, że ta strona będzie niebawem zablokowana.

Proponuję aby kazdy poszkodowany wysłał do home.pl maila ze skargą odnośnie swoich danych osobowych i informacja o zgłoszeniach na policję - wnet zablokują mu domenę i hosting.
https://home.pl/kontakt

Ostatnia edycja:
Jeżeli chodzi o pismo do US, stosowny dla adresu tej pożal się firmy KH jest następujący:

Naczelnik Urzędu Skarbowego Wrocław-Stare Miasto
53-654 Wrocław
ul. Inowrocławska 4

Pismo do US o odmowie przyjęcia faktury napisane. Jutro wysyłam i super jeśli większości z nas by się zachciało to zrobić, żeby nie było tak, ze tylko tu narzekamy, a nic nie robimy.

Ustępstwo firmie Pana KH oznacza iż akceptujemy tego typu działania. Nie bądżmy więc zdziwieni że za miesiąc pojawią się setki podobnych firm które wystawią faktury na niewielkie kwoty. W końcu to się opłaca.

nkb napisał:
skoro nazwy naszych firm nie są chronione
:?: o co tym razem chodzi? Gdzie niby nie chronimy Waszych nazw? Nota bene- jeśli nazwa firmy to nick, to powinniście wystąpić do Administratora z propozycją nowego nicka.

Numer. Pod tamtym adresem jest całkiem inna firma. Jak ktoś z zebranych mieszka we Wrocławiu, to może by sprawdził??? Może to właśnie dlatego nie można go namierzyć, bo skorzystał z usługi tej. Z tym, że powinni mieć jego dane. No jak inaczej.

Ostatnia edycja:
bo zwinął manele i jest na Bahamach i tylko sprawdza konto ile wystraszonych.
Z automatu wysyła ponaglenia swoją śmieszną e-windykacją. Ciekawe ile jeszcze funkcji ma Krzysio:) w swojej wirtualnej firmie.

''Dziękujemy za przesłane informacje.

Pozwolę sobie wyjaśnić, iż w kompetencjach naszej sieci nie leży ocena
treści serwisów www, a w szczególności rozpatrywanie spraw własności
intelektualnej czy dobrego imienia itp. W takich sprawach współpracujemy
ściśle z organami ścigania, które to właśnie są kompetentne do wydawania
odpowiednich dyspozycji w tym zakresie.

Oczywiście nie polemizujemy tutaj z Państwa zdaniem na temat treści
zawartych na ww. stronach, jednak nie czujemy się kompetentni w ingerowaniu
w treść serwisów naszych klientów. W tej sprawie zdecydowanie sugerujemy
kontakt właśnie z organami ścigania. Zapewniamy, iż jeśli otrzymamy
stosowne formalne dyspozycje ze strony ww. organów natychmiastowo
podejmiemy stosowne kroki.

W razie pojawienia się pytań lub wątpliwości pozostajemy do dyspozycji.

--
Pozdrawiam
Dział Obsługi Klienta home.pl''

Wczoraj dostałem taką odpowiedź na mojego maila w którym opisałem sytuację, czyli jest możliwość zawieszenia strony, tyle że nasze prośby na nic się nie zdadzą. Odpowiednią notkę
powinna wystosować policja.
Ktoś pisał, że we Wrocławiu policja już nie zajmuje się tematem? Może ktoś, kto 'na świeżo' będzie zgłaszać, zaproponuje policji takie rozwiązanie?

pstach1 napisał:
bo zwinął manele i jest na Bahamach i tylko sprawdza konto ile wystraszonych.
Z automatu wysyła ponaglenia swoją śmieszną e-windykacją. Ciekawe ile jeszcze funkcji ma Krzysio:) w swojej wirtualnej firmie.
On niczego nie zwijał. Dają adres którym się posługujesz przy rejestracjach- podałabym link, ale moderatorzy i tak wykasują. Mało tego, niby mają prawników do tworzenia spółek, ale brak regulaminu, nie mogę znaleźć, kto jest właścicielem i nie mogę tym samym namierzyć w CEIDG. Łot i ciekawostka.
W GIODO chcą opłaty skarbowej- do "śledztwa", to trochę za dużo. Jak mam konkret, to co innego. Myślę może, żeby złożyć info do urzędu miejskiego we Wrocławiu. Tylko teraz, czy jak zbierze się grupa do pozwu i prawnik to załatwi.
To też może wyjaśniać, dlaczego korespondencja wraca.

Ostatnia edycja:
dareuss napisał:
Jeżeli chodzi o pismo do US, stosowny dla adresu tej pożal się firmy KH jest następujący:

Naczelnik Urzędu Skarbowego Wrocław-Stare Miasto
53-654 Wrocław
ul. Inowrocławska 4

Czy do US wysylacie pismo "uchylenie się od skutków prawnych oświadczenia woli pod wpływem błedu" ? czy jakie pismo?Co w nim zawieracie? i dlaczego do US to pismo? Będę wdzięczna za odp na moje pytania.

mProject sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu, ul. Sielska 17A, 60-129 Poznań zwana dalej mProject, Sąd Rejonowy - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu VIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego KRS 0000328773.

Trzeba dobrze\szukać na ich stronie jest ta wiadomość. Ale taka działalność jest zgodna z prawem . Wirtualne biuro w samym Wrocławiu ma kilkadziesiąt firm.

A swoją drogą ciekawe czy KH będzie korzystał z ich pomocy przy windykacji?

Ja wysłałem bo wiedziałem że Krzysiu nie odbierze więc mam podkładkę że nie przyjmuję od niego FV zgodnie z prawem więc nie będzie ona księgowana. zgodnie z prawem mam Prawo do odmowy tym bardziej E-Faktury.

Czy możesz przesłać treść takiego oświadczenia?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót