Serwis kbiz.pl

• Autor wątku Autor wątku bwojtek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
witajcie

czy ktoś kompetentny mógłby zebrać wiedzę w tej sprawie z tych setek chaotycznych postów, w którym i o loginach jest, i spamie i Habieraku (niech go szlag).

Bo czytam, ginę w tym, i w sumie nie wiem co robić.
czy są tutaj ludzie, którzy maja naprawde ochotę i odwagę coś zrobić? np ten pozew zbiorowy??

Ostatnia edycja:
Pieczęć Miejscowość, data

ODMOWA PRZYJĘCIA E-FAKTURY
Odmawiam przyjęcia E-FAKTYRY nr K/100003727/5/2013
z dnia 05-06-2013 r na kwotę 100 zł Netto/123 zł Brutto od:

kbiz.pl Krzysztof Habiak
Plac Solny 14 lokal 3
50-062 Wrocław
NIP: 8871646637

Powodem odmowy jest:
- brak umowy, ustaleń ,itp. na płatną usługę (w momencie rejestracji wpisu
w 2011r regulamin strony kbiz.pl był bezpłatny i taką formę
AKCEPTOWAŁEM. E-mail z zaproszeniem do wpisu na kbiz.pl
zawierał słowa: BEZTERMINOWO BEZPŁATNA,)
- brak JAKIEJKOLWIEK mojej akceptacji na płatne usługi: ustnej,
telefonicznej, elektronicznej, itd.
- manipulacja wystawcy e-faktury regulaminem strony Kbiz.pl - wyszukiwarka oraz platforma kontaktów biznesowych dla
próby wyłudzenia zapłaty.
- o zmianie regulaminu dowiedziałem się po otrzymaniu e-faktury
korzystając z prawa do odstąpienia umowy rezygnuję z wszelkich usług
prowadzonych przez: kbiz.pl Krzysztof Habiak
- brak zgodnych oświadczeń woli niezbędnych do zaistnienia umowy,
zgody na płatną usługę tylko z manipulowanego regulaminu na który
kategorycznie nie wyrażam zgody.
- Stosowanie praktyk sprzeczne z prawem, dobrymi obyczajami oraz
stanowi czyn nieuczciwej konkurencji, nosi znamiona działalności
przestępczej.
- KORZYŚCI DLA FIRM w stronie kbiz.pl z 2011r ewidentnie wskazują
na usługę : BEZTERMINOWO BEZ JAKICHKOLWIEK OPŁAT (w
załączniku).
- rejestracji w bazie kbiz.pl może dokonać niekoniecznie osoba do tego
uprawniona. Wystarczy tylko podać dane firmy (które są ogólnie
dostępne) i już się jest dłużnikiem kbiz.pl Krzysztof Habiak. Brak
jakiegokolwiek sprawdzenia autentyczności wpisu.
Żądam od wystawcy e-Faktury kbiz.pl Krzysztof Habiak
natychmiastowego usunięcia wszystkich moich danych z wszystkich jego
katalogów, baz danych, stron www., serwisów pokrewnych w których używa
lub mógłby używać moich danych.

Jednobrzmiące 3 komplety dokumentów zostają przekazane do:
1. Mojej dyspozycji
2. kbiz.pl Krzysztof Habiak
3. Urząd Skarbowy Wrocław Śródmieście

Załączniki:
1. Bezpodstawna płatność Faktura
2. Regulamin z 2011 r
3. Wydruk korzyści dla firm z 2011 r
4. Odmowa przyjęcia e-faktury
z poważaniem

I jak dla mnie to wystarczy na dzień dzisiejszy, resztą niech się zajmuje Prokuratura.

Z tematu zrobił się "magiel".
Coraz bliżej jest zamknięcia - ostrzegam.

Proszę również o zaprzestanie podawania linków do innych stron. Jest to uznawane za reklamę, a na to nie ma zgody. Za reklamowanie można dostać "bana".

dareuss napisał:
Jeżeli chodzi o pismo do US, stosowny dla adresu tej pożal się firmy KH jest następujący:

Naczelnik Urzędu Skarbowego Wrocław-Stare Miasto
53-654 Wrocław
ul. Inowrocławska 4[/QUOTE

Witam
jakis czas temu też otrzymalam fakturę na maila i teraz otzrymałam następnego maila z informacją o egzekucji windykacyjnej prosze powiedzieć co należy jeszcze zrobić odnośnie zgłoszenia tej faktury w US WE WROCŁAWIU .
Z góry dziękuję

Mam pytania,
1. czy sprawa jest warta uwagi
jeżeli wg danych na fakturze ta "umowa o swiadczenie usług drogą elektroniczną" zostala zawarta w dniu 10.05.2011 przez firmę, która zakonczyła działalnosc 31.12.2011 ?
od 1.01.2012 adres e-mailowy tamtej firmy wraz z całym majątkiem przejęła inna firma, inny NIP i REGON ale adres mailowy i tel i adres ten sam.
???

2. Na fakturze nie ma NIPu płatnika, jest tylko adres e-mail i tel. - czy to prawidłowo?

3. Skoro od 1.01.2012 r. inna firma przejeła zobowiazania firmy widniejacej na fakturze to chyba zmiana regulaminu jej juz nie tyczy? Powinna być zmiana umowy z Panem KH (jezeli uwaza on iż podpisanie regulaminu to umowa)

Czyz nie tak?

U mnie na fakturze jest NIP płatnika i moje dane też są prawidłowe,ale nie jest problemem wpisać prawidłowo dane firmy które są ogólnie dostępne w internecie (prowadzę sklep).
W każdym razie faktury nie zapłacę,nie został mi przedstawiony nowy regulamin,nikt mnie nie informował o zmianie usługi z bezpłatnej na płatną,więc faktura wg mnie jest bezpodstawna.
Pisałam do pana H. o przesłanie mi "rzekomo" podpisanej umowy oraz podstaw wystawienie faktury,oczywiście odzew zerowy.
Jutro zgłoszę sprawę na policję

Reasumując (Co by administrator się nie denerwował :mad:)

1. Zgłoście się na policję z zgłoszeniem: PRÓBY wyłudzenia pieniędzy z fakturą, e-mail jakie macie, regulaminem z 2011r (kto się dopisywał do kbiz). Mają WAS przyjąć !!!!

2. Zbierajcie wszystkie e-mail od Pana Krzysia bo tylko tą drogą wysyła wiadomości.
Na Wasze e-maile i tak nie odpowie ale przesyłąjcie sprzeciwy/odmowy: Drukować wszystko !!

3. Wyślijcie odmowę przyjęcia e-Faktury : Krzysiowi, Urząd Skarbowy Wrocław (nie wiem który), i dla siebie. Ja uważam że tylko listem poleconym.

4. Jeżeli będzie sprawa w windykacji, e-sąd to spytam się na jakiej podstawie:o

Jak ktoś ma coś do dania to zapraszam

[/quote]
nkb napisał:
Trzeba dobrze\szukać na ich stronie jest ta wiadomość. Ale taka działalność jest zgodna z prawem . Wirtualne biuro w samym Wrocławiu ma kilkadziesiąt firm.

Ok, może i legalna, ale wynajmując u nich adres powinien podać swój. Dla nas jest trudny do namierzenia, dla służb niekoniecznie. Przejadą się i się dowiedzą- przynajmniej tak powinno być. Natomiast, aby była szansa na to, że będą sprawdzać, powinno się taki epizod, jak wirtualny adres podać. Służby raczej wolno myślą.:(

Ja idę na policję zgłosić próbę wyłudzenia, ale...
Zobaczcie na poprzednie podobne pseudo firmy Pana KH, sprawy zostały umorzone, a było tyle samo krzyku jak teraz...
KH poprostu żeruje na tych kilku, co zapłacą bo się przestraszą i ma kilka tysięcy zł.
Reszta oleje go, cześć zgłosi na Policję, a mala cześć będzie sie procesować z firmą krzak i w rezultacie wszystko padnie z czasem.
Pan KH założy wtedy kilka podobnych firm i będzie się tak bujał, aż zamarzy mu się większy przekręt i dopiero wtedy popłynie i dostanie max 2 lata w zawiasach...

Witam wszystkich, u mnie sprawa analogiczna, kiedyś może i dodałam wpis w bazie danych, ale nigdy więcej tam nie wchodziłam aż do momentu otrzymania faktury. Zmiana regulaminy może i przyszła, ale przy małym dziecku i kilkunastu mailach dziennie wylądowała w spamie, aż tu nagle faktura, za jakiś czas straszenie windykacją.
Za moment wybieram się na komisariat ze zgłoszeniem próby wyłudzenia, wysłałam też list do pana KH z odmową przyjęcia faktury, do jego us jeszcze nie wysłałam, jak doradzicie to wyślę jutro.
Najśmieszniejsze jest to że mail spamowy nr 1 czyli z zaproszeniem do serwisu mam z datą 5 października 2011r, za to faktura jest naliczona od dnia 20 września 2011 roku.. ciekawe bo nigdy by mi nie przyszło samej z siebie umieszczać wpisu firmy czy choćby trafić na taką stronę jak kbiz

Ja również mam ten sam problem co inni. U mnie nr. faktury jest 600xxx, więc jeśli ten mądrala idzie szeregowo to ile on osób już naciągnął tymi fakturami??????? Wysłałam mu również prośbę o wysłanie potwierdzenia niby zawartej między nami umowy ale bez odzewu. Ta niby umowa miała być zawarta niby w marcu 2011 ale wchodząc na pocztę z tego okresu nie miałam żadnej wysłanej wiadomości pod adres tej firmy.

Radzicie wysłać odmowę do tego naciągacza? :mad:

Alienka007 napisał:
Ja również mam ten sam problem co inni. U mnie nr. faktury jest 600xxx, więc jeśli ten mądrala idzie szeregowo to ile on osób już naciągnął tymi fakturami??????? Wysłałam mu również prośbę o wysłanie potwierdzenia niby zawartej między nami umowy ale bez odzewu. Ta niby umowa miała być zawarta niby w marcu 2011 ale wchodząc na pocztę z tego okresu nie miałam żadnej wysłanej wiadomości pod adres tej firmy.

Radzicie wysłać odmowę do tego naciągacza? :mad:

Radzimy poczytać dokładniej ten wątek a wszystko wyda się jasne.
Ludzie, przestańcie biadolić tylko zapieprzajcie na policje i kropka!
A te numery faktur to nie są żadne numery faktur tylko numer ID wizytówki na stronie - więcej logiki życzę na co dzień.

Adminie kochany, zamykaj ten wątek bo chyba Ci się nie chce "sprzątać" (kasować) 85% postów. Zresztą żaden prawnik lub znawca tutaj się odezwać (poradzić z sensem) raczej nie raczy, więc bez sensu dalsze
ciągniecie tego tasiemca.

Przed chwilą dzwoniłam do krajowej informacji podatkowej gdzie zostałam poinformowana aby poinformować Urząd Skarbowy w Ząbkowicach Sląskich (52-200) ul Waryńskiego 2a. Ten Urząd nadał mu nip.
Musimy przypilnować aby Pan Krzysztof odprowadził podatek dochodowy i Vat. Musimy wysłać swoje faktury do urzędu aby mieli możliwość "przypilnowania" odprowadzenia podatków. Jak wszyscy wyślemy to go przypilnują, a oni potrafią.:mad:
Czy ktoś wie jaki nr nipu ma firma International Media Group KHP. To przecież ta firma napisała do nas zaproszenie , a nie Kbiz ?????. wiec nie może się powoływać że zawarł wcześniej umowę, bo kto inny był właścicielem strony.
W przyszłym miesiącu mamy prawo poprosić US aby poinformował nas jaki obrót wykazał pan Krzysztof, gdyż jesteśmy jego kontrahentami i dowiemy się jaki procent wykazał ?:D

pstach1 napisał:
korzystając z prawa do odstąpienia umowy rezygnuję z wszelkich usług
prowadzonych przez: kbiz.pl

Myślę ,że ten zapis jest niepotrzebny , ponieważ nikt nie zawierał z tym Panem umowy a tak podkładasz się , że ją zawarłeś.

Warto też dopisać :

Zmiana jednostronna regulaminu - taka zmiana w świetle art. 385 par. 1 Kodeksu cywilnego nie może kreować zupełnie nowego zobowiązania (przekształcać umowy bezpłatnej w odpłatną).

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót