Serwis kbiz.pl

• Autor wątku Autor wątku bwojtek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Jestem zgłosiłam na Policje i dlatego namawiam na składanie zgłoszeń z powołaniem na jeden numer sprawy bo to powiąże wszystkie zgłoszenia w jedną sprawę.

nkb napisał:
Jestem zgłosiłam na Policje i dlatego namawiam na składanie zgłoszeń z powołaniem na jeden numer sprawy bo to powiąże wszystkie zgłoszenia w jedną sprawę.

Jesteś z Wrocławia? Zgłosiłaś to osobiście? Co jeśli ktoś jest w drugiego końca Polski?

Nie z Wrocławia z innego końca Polski, nas tez naciąga.
Twoje pytanie mnie zaskakuje , Czy gdybym była KH to wpisała bym numer sprawy , który znalazłam albo na tym forum , albo na pozycjonowaniu?
Po to pisze te posty dzisiaj ,żeby kogoś zniechęcić czy żeby nasza sprawa miała wspólny mianownik? Po to chyba żeby policja i prokuratura nie rozpatrywała naszych spraw z osobna tylko powiązała w jeden cały wątek!
Może poszukaj moich wpisów wcześniej
to zobaczysz całość. Każdy jęczy , że pójdzie jak to zawsze w Polsce pójdzie i zgłosi parę osób reszta zapłaci dla świętego spokoju.

nkb napisał:
czy wchodząc na nią nie zostawiasz IP.
Czy sprawdziłeś inne katalogi np biz6.de jest bezpośrednio powiązane z kbiz.pl.
Ile kolejnych domen jest powiązanych wejdziesz na kbiz a odnotuje to inna strona.
Myślę ,że to kolejna podpucha KH to jest informatyk!

Jak tak dłużej to potrwa, to ja na żadną stronę nie weję, bo a nóż należy ona do naszej "gwiazdy "...
Poza tym nie można przeczytać regulaminu nie wchodząc na stronę - nie dajmy się zastraszyć tylko dlatego że jeden gość powypisywał jakieś bzdury - powinien w takim razie na głównej stronie umieścić dużymi literami treść regulaminu i nie traktowac tego jako wejście na stronę.
A wartość tego katalogu równa się wartosci jednego więlbłąda kbiz.pl Opinie - WebArbiter mimo, że pan xx podaje dane niczym nie poparte Informacje o portalu

RE: Serwis kbiz.pl
Zgłaszajcie na Policje , przyjmują zgłoszenie jako próbę wyłudzenia a podstawą uznania tego jest właśnie wystawiona faktura .
Zgłaszajcie numer sprawy z Wrocławia wtedy każda komenda wysle stosowne pisma i sprawy zostaną powiązanie z urzędu .
Większość zgłoszonych spraw prowadzona jest przez Komisariat Policji Wrocław Osiedle Sprawa 5601/1820/12/MP (MP to inicjały Policjanta prowadzącego sprawę ,a więc do jednego człowieka to trafia )pod nadzorem Proluratury Rejonowej dla Wrocławia Psie Pole . Sprawa do Wrocławia została skierowana przez Prokuraturę Rejonową w Ząbkowicach Śląskich (tam jest/był zameldowany KH) (Sprawa z Ząbkowic ma nr DS1480/12

Prawda ? Dr _house jak Hugh Laurie - "ludzie kłamią"

nkb napisał:
Może poszukaj moich wpisów wcześniej
to zobaczysz całość.
No właśnie sprawdzałem wcześniej i nie widziałem wzmianki o byciu poszkodowanym, dlatego zapytałem .... bez urazy ale w sieci możliwe jest wszystko i słusznie zauważyłaś ... everybody lies :cool:

Jestem poszkodowana miasto znajdziesz na prv.
Natomiast Big brother nie musi wiedzieć. Jak przeczytasz całe forum jedno i drugie to będziesz wiedział ,ze KH tez czyta i notuje wszystko.

Evad napisał:
Jak tak dłużej to potrwa, to ja na żadną stronę nie weję, bo a nóż należy ona do naszej "gwiazdy "...
Teraz jest on "gwiazdą", innym razem pojawi się inny cwaniaczek. Nasze prawo wbrew pozorom nie jest dostosowane na przestępców, którzy naciągają na "po małej kwocie" ale za to na skalę kraju. Na tym żeruje. To my musimy znaleźć na niego skuteczny sposób, potem będzie prościej. W zeszłym roku była podobna sprawa z Krajowym Rejestrem Osób fizycznych i Firm- skończyło się na radzie: trzeba uważać. A ogłoszenie, żeby zgłaszać- nic nie dało. Facet najwyraźniej idzie utartymi już szlakami, tylko, że nic nie wskóra. Ja mu nie zapłacę- oczywiście wydrukowana faktura w osobnej teczce razem z innymi danymi, listami, które od niego mam. Oczywiście, liczę się z telefonami, pogróżkami sądem (e-sądem itp.). Ale to nie problem.
Poniżej podam rozmiar, na co my, przedsiębiorcy jesteśmy narażeni:
Krajowy Rejestr Informacji o Przedsiębiorcach – wyłudzeń ciąg dalszy | Co w prawie piszczy
I znów niby trzeba płacić? | Co w prawie piszczy
(tu dostawałam e-maile też jakby od "rzetelna firma???)- nie pisałam się na to, bo jakby przychodziły od spółek i to różnych.
albo to:
Masz firmę? Uważaj na oszustów!?|?NOWa Gazeta Biłgorajska

W żadnej z tych spraw działanie Policji było nieskuteczne. Naprawdę, to są rzeczy jakby poza prawem, niestety. Dlatego też szukam innych rozwiązań, niż Policja. Owszem, próbować można, ale czy coś z tego wyniknie. Szukajmy dalej, już dziś mam kilka ważnych punktów tej sprawy- choćby co działo się ze stronką, kiedy miał zawieszoną działalność. To chyba na razie jedyny realny punkt zaczepienia. Mamy prawo, jakie mamy. Urzędy, niestety, nie mają obowiązku informowania siebie nawzajem, więc składając skargi osobno, (obawiam się), że niewiele wskóramy. A facetowi darować nie można. :mad:

I do Pana Moderatora: wbrew pozorom post jest na temat i mówi o ogromie procederu. Trzeba o tym mówić i to głośno. A gdzie mamy to robić, jak nie tu.

anna 68 idź z tą teczką na Policję , tak jak ja poszłam. Wszystkie maile podejrzane z tym samym układem graficznym oddałam im do wiadomości, zgłosiłam dziwne rozmowy. Też już mam obawy wchodzić na strony potencjalnych kontrahentów z ich zapytaniami , ale to godzi w nasz interes , uszczupla dochody . Nie można na to pozwolić bo jedynym wyjściem będzie zamknięcie działalnosci.

Macie jakieś pismo do prokuratury, innych urzędów. cały czas jestem zdania że każdy powinien napisać i wysłać. Zbierzcie jakieś konkrety i działajmy. zasypmy uzasadnionymi argumentami instytucje które mogą mu utrudnić życie:)

Ja jutro wysyłam odmowę przyjęcia FV z szeregiem argumentów, regulamin z 2011r, korzyści dla firm z 2011r, smieszną FV do : Krzysia i Urzędu Skarbowego Wrocław Śródmieście.

Ja też się jutro wybieram, tylko jeszcze muszę to wszystko napisac - dobrze by było coś wspólnie "posklejać " bo brak czasu okrutny.

Pstach1 - wysyłasz odmowe do kh mailem czy poleconym ?

nkb napisał:
Myślę ,że to kolejna podpucha KH to jest informatyk!
Uważam iż Pan KH to prawnik wykorzystujący bardzo skutecznie luki prawne aby uzyskać maksymalne korzyści.
Świadczy o tym iż od kilka lat działa i nie boi się prokuratury ani policji - nikt nie jest w stanie mu nic zrobić. Potrafi balansować na granicy prawa. Należy więc być bardzo uważnym w tym co się robi.
Jak na informatyka jego strona jest zbyt badziewna i ma słabe zabezpieczenia. Pytanie czy celowo umożliwił kasowanie kont czy po prostu stronka jest niedopracowana.
Fakt że w zamyśle miał od początku podstępne modyfikacje regulaminów świadczy o jego talencie prawniczym.

e-mailem wysłałem mu od razu zjebkę i nakaz skasowania moich danych i oznajmienie że nie mam zamiaru mu płacić bo ja z nim żadnej umowy nie podpisywałem na świadczenie płatnej usługi.

Tego typu pisma wysyła się tylko listem poleconym. mam potwierdzenie że wysłałem.

Jaki tam talent ! zwykły arogancki osz... średnio dobry w swoim fachu. Czy wygrał już jakąś sprawę ? bo mnie nic o tym nie wiadomo.
Jedyne co wygrał to wpłaty naiwnych, ale tych zawsze nie brakuje. Skoro są naiwni to i są oszuści.
Niestety ciągnie się to ( myslę o poprzednich jego "katalogach" i ja też czkam na decyzję e-sądu) ale do wygranej jeszcze daleko.
Po prostu musimy przestać dewagować a zacząć działać - zamiast płacić, trzeba jutro iść na policję, bo czas leci.
A za te wpłaty od naiwnych to i stać go na prawników - na informatyka jak widać już nie :)

Dzięki za pomoc, przeczytałam chyba połowę całej dysksji. Mam 2 prośby: czy ktoś z Państwa może mi wysłac na maila **** poprzedni regulamin? Też zakładałam konto pod koniec 2011r jednak usuwam maile po roku ważności. Druga sprawa to pytanie:Fakturę którą otrzymałam ma błędną nazwę mojej firmy. Nazwa mojej firmy składa się z 4 słów, 2 słowa są poprawne, 2 nie. Reszta, czyli adres oraz Nip są ok. Czy mimo wszystko ta faktura jest ważna, wiążąca? Dziś chciałabym sprawę zgłosić na policję i myślę, że przdałby się wcześniejszy regulamin gdzie bylo napisane że korzystanie z usług jest darmowe. Napisałam 3 dni temu maila do Krajowej Izby Radców Prawnych oraz Urzędu Ochrony Konsumenta z kopią do tego Pana by 'widział' że coś się dzieje. Czytając jednak Państwa wypowiedzi zdaje sobie sprawę że on ma w nosie czy sprawa trafi do sądu czy nie. Żaden z urzędów nie odpisał do tej pory. P.S. Będę wdzięczna za regulamin jeśli ktoś ma, pozdrawiam

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót