Serwis kbiz.pl

• Autor wątku Autor wątku bwojtek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Anna68 czy ty u fryzjera najpierw ścinasz włosy a potem myjesz głowę?

Kolejność jest akurat odwrotna najpierw Policja i czekasz na dalszy ruch KH.

Potem jak dostaniesz nakaz z e-sądu to piszesz o odrzucenie. Następnie zjmuje sie tym prokuratura , albo ciągniesz gościa z cywilnego.

nkb napisał:
Anna68 czy ty u fryzjera najpierw ścinasz włosy a potem myjesz głowę?

Kolejność jest akurat odwrotna najpierw Policja i czekasz na dalszy ruch KH.

Potem jak dostaniesz nakaz z e-sądu to piszesz o odrzucenie. Następnie zjmuje sie tym prokuratura , albo ciągniesz gościa z cywilnego.

Się czegoś boisz??? Jakbyś chciał zerknąć choćby do prasy, poszukać wiedzy na temat, jak skończyły się poprzednie sprawy tego typu, to wiedziałbyś, że nie masz racji. To działanie jest niezgodne choćby według obowiązującej w Polsce hierarchii ważności ustaw: cywilny jest ważniejszy od karnego, tzn.karny nie może złamać cywilnego, a jak jest w cywilnym niewiadoma (płacić czy nie), to najpierw potrzebne jest orzeczenie z cywilnego. Karny nie jest od orzekania, czy mamy obowiązek płacić za te niby-faktury. De- facto to spór o to. E-sąd/firma windykacyjna/firma, który wykupiła dług- ma obowiązek poczekać na kasę. Zresztą, nawet czytałam, że ktoś zakwestionował decyzję wyroku, a ten skierował, nie do karnego, tylko do cywilnego.
Przez cały czas nie rozumiem, dlaczego zależy ci na tym, żebym zmieniła zdanie, tym bardziej, że jest sprzeczne z tym, co znalazłam na temat wyłudzania niskich kwot, w necie.

Dlaczego straszysz kosztami sprawy cywilnej?

"Kto ponosi koszty postępowania w postępowaniu procesowym?

W toku postępowania procesowego każda strona jest zobowiązana do ponoszenia jego kosztów. Ostatecznie jednak ciężar finansowy poniesie strona przegrywająca.

Każda strona uiszcza opłaty i wydatki we własnym zakresie.
W postępowaniu procesowym każda strona zobowiązana jest do ponoszenia kosztów procesu, na które składają się opłaty (np. z tytułu wniesienia środka zaskarżenia) i podlegające zwrotowi wydatki (np. zwrot kosztów podróży). Odrębną kategorię kosztów postępowania stanowi wynagrodzenie pełnomocnika (por. art. 98 Kodeksu postępowania cywilnego).

Ostatecznie o kosztach procesu rozstrzyga sąd w orzeczeniu kończącym sprawę w danej instancji. Istnieje ogólna zasada, w myśl której strona przegrywająca sprawę obowiązana jest zwrócić przeciwnikowi poniesione przez niego koszty, które były niezbędne do celowego dochodzenia praw i celowej obrony. Oznacza to, że w toku procesu każda strona uiszcza opłaty i wydatki we własnym zakresie, natomiast po zakończeniu sprawy strona przegrywająca jest zobowiązana zwrócić poniesione opłaty i wydatki stronie wygrywającej."
źródło: Tekst pochodzi z poradnika wydanego przez Ministerstwo Sprawiedliwości: "Obywatel w postępowaniu cywilnym"

nowynowy napisał:
Baza danych osobowych nie została zgłoszona do GIODO.
Poza tym, mimo kilkukrotnego żądania usunięcia danych/konta, konto i dane firmy nadal są upublicznione w katalogu.
Ale co z tego, skoro jesteśmy przedsiębiorcami, a nie konsumentami;)
Chore państwo.

Od 1 stycznia 2012r. dane przedsiębiorców zostały włączone pod ochronie danych osobowych (uchylony został artykuł 7a ust. 2 ustawy z dnia 19 listopada 1999 r).

Ostatnia edycja:
Moja wysłana odmowa przyjęcia FV do Krzysia wróciła do mnie nie odebrana.
Krzyś już tam nie mieszka:) adresat wyprowadził się !!!
Pewnie jest na wakacjach za kasę z ludzi którzy wpłacili.
Dobrze że wysłałem do US Wrocław

A u Was co słychać ????

ja również wysłałem odmowę przyjęcia faktury,
ale również wyślę odmowę pocztą, aby zdobyć kolejny dowód, w sprawie jeżeli taka się zawiąże.

Byłem dziś na Policji w Toruniu .Zgłosiłem oszusta.Pamietajcie by powołać się na prowadzoną już sprawę w Komisariacie Policji Wrocław Osiedle Sprawa 5601/1820/12/MP pod nadzorem Prokuratury Rejonowej dla Wrocławia Psie Pole . Sprawa do Wrocławia została skierowana przez Prokuraturę Rejonową w Ząbkowicach Śląskich (tam jest/był zameldowany KH) (Sprawa z Ząbkowic ma nr DS1480/12"
im więcej nas zgłosi się jako poszkodowani - do Komend Policji w swoich miastach tym Prokuratura szybciej i skuteczniej ukara **.
Gdyby KH uzyskał wpływy z wszystkich faktur otrzymałby ponad 60 milionów
Pozdrawiam Marek

Kodeks Cywilny bardzo surowo kara to co zrobił KH
powołujcie się na K.C. " Podstęp "

Ostatnią edycję dokonał moderator:
co myślicie gdyby wszyscy wysłali listem poleconym próbę oszustwa właśnie do Wrocławia na tą komendę ?????

właśnie jest tak,
ale na forum regulamin zabrania nawoływania do takiej praktyki.

Kochani ,każdy z nas musi zabrać dowód osobisty i w swoim mieście na policji zgłosić próbę oszustwa i wyłudzenia osobiście - nie listem . powołajcie się na Kodeks Cywilny hasło Podstęp . Są surowe kary za podstęp powiązany z wyłudzeniem pieniędzy.

Policja z waszego miasta sama wyśle zeznania każdego z was do Komendy ,która prowadzi już śledztwo. Prowadzi bo wiem...

Witam

Wszystkich poszkodowanych, właśnie wróciłem z Policji we Wrocławiu i Policja umorzyła sprawę ponieważ nie mają przesłanek na ściganie Cwaniaczka. Policjanci znają sprawę bardzo dobrze ale nic nie mogą z ich ramienia zrobić. Jedyna rada to sąd z powództwa cywilnego. Także kochani przedsiębiorcy musicie płacić podatki w tym kraju ale nie macie prawa do niczego, policja rozkłada ręce i nikt nie jest w stanie nam pomóc, jak zwykle musimy sami sobie pomóc. Na początek proponuję odesłać FV pana KH z wiadomością iż nie przyjmujemy jej i nie będziemy jej płacić ponieważ wasza firma nigdy nie akceptowała umowy na bezpłatne świadczenie usług jak również nie akceptowała umowy na płatne świadczenie usług, dlatego też proszę o usunięcie informacji o Naszej Firmie z Pana portalu.

Wyslalem listem poleconym żądanie usunięcia mojej firmy ze strony.Tydzień minął nadal jest ?!?

Jakoś w to nie wierzę .Dziś na policji w Toruniu potwierdzono mi, że śledztwo trwa.Policja nie może umożyć ,bo sprawa jest już w Prokuraturze kolego :)
mironus25 napisał:
Witam

Wszystkich poszkodowanych, właśnie wróciłem z Policji we Wrocławiu i Policja umorzyła sprawę ponieważ nie mają przesłanek na ściganie Cwaniaczka. Policjanci znają sprawę bardzo dobrze ale nic nie mogą z ich ramienia zrobić. Jedyna rada to sąd z powództwa cywilnego. Także kochani przedsiębiorcy musicie płacić podatki w tym kraju ale nie macie prawa do niczego, policja rozkłada ręce i nikt nie jest w stanie nam pomóc, jak zwykle musimy sami sobie pomóc. Na początek proponuję odesłać FV pana KH z wiadomością iż nie przyjmujemy jej i nie będziemy jej płacić ponieważ wasza firma nigdy nie akceptowała umowy na bezpłatne świadczenie usług jak również nie akceptowała umowy na płatne świadczenie usług, dlatego też proszę o usunięcie informacji o Naszej Firmie z Pana portalu.

U siebie na komendzie Policji byłem i zgłosiłem próbę wyłudzenia.

Można rejestrować firmyna na wiele sposobów.
On widać zarejestrował jako osoba fizyczna - lepiej dla nas , odpowiada całym majątkiem.

marek 1962 napisał:
Jakoś w to nie wierzę .Dziś na policji w Toruniu potwierdzono mi, że śledztwo trwa.Policja nie może umożyć ,bo sprawa jest już w Prokuraturze kolego :)

EHMMM nie wiem co mam ci powiedzieć pod koniec maja została sprawa umorzona, tak mi powiedzieli na policji na psim polu we Wrocławiu. Być może że Policja w Toruniu jeszcze o tym fakcie nic nie wie, i tu bym się wcale nie dziwił.
Obieg informacji jest tragiczny.

Ostatnia edycja:
właśnie o tym samym pomyślałem szukając jego danych w internecie.
BTW, jak rejestrujesz domenę, określasz czy jesteś podmiotem gospodarczym czy osobą prywatną (wiąże się to z warunkami użytkowania domeny)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót