Serwis kbiz.pl

• Autor wątku Autor wątku bwojtek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Ag_Maz napisał:
Powodzenia- przy postach narastających w ilości kilkudziesięciu w ciągu h. My też mamy swoje życie, a udzielamy się w wolnym czasie.

Pomogę: dotyczy głównie tych wzywających na sprawę z powołaniem na numer sprawy. One mi mocno podpadają: czy to nie jeden i ten sam numer IP i to z Wrocławia????
Czytałam kilka art. z wypowiedziami prawników- sprawa cywilna, a ci z uporem maniaka o policji. Do tego to jeden i praktycznie ten sam styl pisania postów, jakby z notatnika: kopiuj, wklej

nila k-g napisał:
może niech ktoś z administratorów forum udzieli nam pomocy prawnej?
Nie wszyscy z nas są prawnikami. Dlaczego tak trudno uszanować zasady tu panujące? Bo jest za darmo?
Nikt nie ma obowiązku tutaj odpowiadać.

Ag_Maz napisał:
Nie wszyscy z nas są prawnikami. Dlaczego tak trudno uszanować zasady tu panujące? Bo jest za darmo?
Nikt nie ma obowiązku tutaj odpowiadać.

Przecież zupełnie nie o to chodziło w mojej wypowiedzi, że trudno uszanować zasady bo za darmo i można pisac co się chce. Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Poza tym zaczyna się przepychanka z tego co widzę użytkownik-moderator.
"Za darmo" wcale mnie nie rajcuje, bo stać mnie na adwokata, koszty zastępstwa, które i tak pokrywa strona przegrywająca...Tu chodzi o to, że znaleźliśmy się na tym forum, bo ktoś chce nas nadmuchać jak żabę przez rurkę, próbujemy jakoś się zorganizować i zjednoczyć, żeby ukrócić podobny proceder w przyszłości i to forum wydaje się najbardziej ku temu stworzone. W usuniętym poście napisałam też to co przekazał mi mój mecenas...to też jest zabronione? Przecież to dość istotne sprawy były, a zostały wycięte.
Pytam dlaczego? Bo informację jaka udzielił mi mecenas przekazałam "za darmo" ?

witam
jestem adwokatem i także drogą email otrzymałem fakture od pana z kbiz.pl
- - jeszcze dziś odpowiedziałem temu panu listem poleconym...., tyle,
teraz czekam na jego ruch tj albo ,,odpusci" albo skieruje pozew do sadu (na co czekam z utęsknieniem....)
ps. emaile z informacją o zmianie regulaminu wyslał 5 czerwca 2013, w dzisiejszych mailach informuje, ze pisemny wniosek o rezygnację z konta należało złozyć dio dnia 21 czy tez 25 maja 2013 - ot cielkawostka...:)

Witam,

Też jestem poszkodowanym, dzisiaj dostałem maila z tytułem "Ważna informacja o wszczęciu postępowania windykacyjnego".

Niech ten Cwaniak nie myśli sobie, że zapłacę mu ciężko zarobione pieniądze. :mad:

Sklep_wawa napisał:
Też jestem poszkodowanym, dzisiaj dostałem maila z tytułem "Ważna informacja o wszczęciu postępowania windykacyjnego".

Wszyscy dostaliśmy. Trzeba słać do niego następne pisma i mamy mało czasu aby zrobić pozew zbiorowy.

nila k-g napisał:
Pytam dlaczego?
Może przestańmy zaśmiecać wątek przepychankami?
Już stanowisko na temat nawoływania do pozwu zbiorowego i zbierania danych zajęłam.
Dalsze dyskusje ze mną na temat moderacji można prowadzić przez PW. Co również jest zapisane w regulaminie- pewnie się pofatygowaliście go przeczytać.

Ok, podsumowując.

Ile mamy czasu na pozew zbiorowy? Ile to kosztuje? Jakie czynności do tego czasu mamy wykonać?

Jestem z Wrocławia i również mam ostatnio do czynienia z tym jegomościem. Dodam tylko, że adres firmy, to rzecz jasna adres wirtualny: Wirtualne biuro Wrocław

Proponuję również napisać kilka e-maili do właścicieli mbiuro z informacją o tym, że z ich danych korzysta oszust. Dobrze by było, aby wiedzieli, komu użyczają swych danych.

Mam pytanie - z jednej strony jestem za pozwem zbiorowym, z drugiej zaś zastanawiam się, czy ktoś taki będzie rościł sobie jakiekolwiek prawa poprzez firmę windykacyjną... czy ta sprawa warta jest świeczki? Może po prostu olać gościa?

A co nasza moderator taka nerwowa, wkońcu chyba forum jest po to aby na nim pisac-czy nie? oczywiscie w granicach regulaminu.
Pofatygowaliśmy się do regulaminu !!! a jakże.

Ostatnia edycja:
Nadal należy zgłaszać . Każdy z nas, którzy zgłosili się na Policję zostanie wezwany jako świadek na swoja komendę. Każdy dostanie swój numer sprawy , możemy je podać i każdy w swojej komendzie powoła się na kolejne numery.
Ja zostałam poinformowana ,że sprawa będzie przekazana do prokuratury i policji odpowiedniej ze względu na działalność i mieszkanie KH.
Powiedziano mi ,żeby nie płacić, nie wchodzić na strony , nie odpowiadać na maile i czekać na dalsze ruchy.

Anna68 czego ja się mam bać ,że zgłaszam na Policję?
W żadnym moim poście nikogo nie zniechęcam do działania, wręcz przeciwnie można wykorzystać dwie drogi.
A na sprawę cywilna musisz poczekać na e-sąd , odwołać się i wtedy odbić piłeczkę zbiorowo.
Na jakiej podstawie chcesz teraz zbiorowo występować , bo dostałaś maile ?

Dzwoniłam do znajomej która pracuje w izbie skarbowej z prośbą o radę.Podpowiedziała mi żeby wysłać (tak jak wiele osób na forum radziło) odmowę przyjęcia faktury i pójść na policję z zaznaczeniem że sprawa jest ogólnopolska.
Biuro jest wirtualne,ale na pewno jest w nim pracownik który korespondencję odbiera.

Jaka odmowę, potwierdzałaś ,ze ja odebrałaś.
Mogła trafić do spamu.
Pisząc odmowę dajesz znać ,ze ją jednak otrzymałaś.

Ciekawe jet to ,ze żadna faktura nie ma bezbłędnych , czy pełnych danych firm.
Kolejny raz porównajcie numer faktury i numer waszej wizytówki w pożal się ... katalogu

wspomnę tylko o składce 170 zł netto
czy skórka warta za wyprawkę?

nkb napisał:
odpowiedź kancelarii na to co proponuje anna68 usuwam linki bo niedozwolone

Dzień dobry,

Poza tym roszczenia, jakie w tej chwili mogliby Państwo kierować pod adresem H. są dość ograniczone (co najwyżej o ustalenie nieistnienia zobowiązania). Takie powództwo nie byłoby zbyt dotkliwe dla H. Być może należy się wstrzymać do czasu zajęcia stanowiska przez prokuraturę (byłoby to ew. potwierdzenie czynu niedozwolonego).

Czyli zgłaszać się na Policje o czym piszę od paru tygodni.

nkb napisał:
A na sprawę cywilna musisz poczekać na e-sąd , odwołać się i wtedy odbić piłeczkę zbiorowo.
Na jakiej podstawie chcesz teraz zbiorowo występować , bo dostałaś maile ?

Ze co???? Że mam czekać na e-sąd???? Wcale, już dziś mogę sprawę założyć w cywilnym.
Nie mam pojęcia , skąd masz taką wiedzę.

Dziękuję moderatorze też chciałam to tak okroić.

Anna68 czytaj dwa posty wyżej.

To jest zdanie prawnika !!!!!!!!

Skąd mam wiedzę nie mogę ujawnić ale z pierwszej ręki .

Wydrukuj sobie co napisałam powyżej i zanieś swojemu prawnikowi.

nkb napisał:
Wydrukuj sobie co napisałam powyżej i zanieś swojemu prawnikowi.

Nie ma sprawy, będzie się miał z czego śmiać :)

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót