Siostra pomówiła mnie do Rodziców,że posiadam dziecko pozamałżeńskie

• Autor wątku Autor wątku artur102
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

artur102

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Moja Siostra wraz ze Szwagrem napisała.że posiadam dziecko pozamałżeńskie i że ma na to dowody.Pismo oddała na policje ale z zaznaczeniem,że ta ma poinformować o w/w fakcie moich Rodziców.Policja poinformowała Rodziców a Oni przerażeni tą wiadomością poinformowali mnie. Chcę założyć sprawę cywilną mojej Siostrze za pomówienie mnie bo przecież wiem ,że jest to kłamstwo,które nie wiem czemu ma służyć...pewnie rozbiciu mojej Rodziny.
Kto musi udowodnić Sądowi...ja ze dziecko nie jest moje czy Siostra .że jestem Ojcem?

Chyba matka dziecka, że jesteś jego ojcem, lub Ty pozwany przez matkę dziecka, że nie jesteś. A co do tego ma Twoja siostra? I co ma policja do Twojego ewentualnego dziecka???

ale co ? że zrobiłeś siostrze dziecko ? bo nie rozumiem.....

To jakaś kuriozalna sprawa.
Nie wierzę, żeby policja miała o tym zawiadamiać rodziców bo nie po to ona jest tym bardziej że posiadanie dziecka nie jest przestępstwem.
Samo zawiadomienie policji o tym fakcie uważam za idiotyczny pomysł.

Nie czytacie uważnie...
Moja siostra poinformowała naszych Rodziców poprzez Policje (na piśmie) że mam dziecko z jakąś tam kobietą.Rodzice są przerażeni i pytają mnie czy to prawda. Nie znam intencji mojej siostry,nie wiem co chce tym pokazac.Bu dodać smieszności sprawie nadmieniam że moja siostra jest nauczycielką i wychowawcą.....

artur102 napisał:
Nie czytacie uważnie...
Moja siostra poinformowała naszych Rodziców poprzez Policje (na piśmie) .....................
I właśnie tutaj nie potrafię zrozumieć roli policji w tej sprawie.
Można jaśnie o co tak naprawdę chodzi w tym wszystkim?
Został Pan oskarżony przez siostrę o jakieś przestępstwo, czy inny czyn karalny?
Posiadanie dziecka nie jest czynem karalnym a jedynie sprawą etyki lub podlega przepisom Kro i nie widzę tutaj żadnej roli dla policji.

Ostatnia edycja:
Ja też nie widzę tu roli policji.
Siostra chce mnie upokorzyć w oczach rodziców i mojej rodziny(żony dzieci).Udało się jej to zresztą dlatego chcę by za swoje czyny poniosła konsekwencje w sądzie.
Niech pisze co che tylko niech nie wymyśla nieprawdziwych historii.

Od kiedy policja zajmuje się sprawą nieślubnych dzieci? Ominęła nas jakaś aktualizacja przepisów? To teraz karalne?

Nie nie ,bo skupiamy się za bardzo na policji.
Policja otrzymała pismo w którym poproszono ich o przedstawienie faktów Rodzicom,więc by sprawa była załatwiona Policja dała do przeczytania owe pisemko i umieściła je w archiwum.Tylko "gdzie w tym wszystkim jestem ja" co powinienem robić???

Zaczynam podejrzewać, że siostra ma jakiś znajomych w policji, bo nie mogę wyjść z podziwu, żeby policja dała się wciągnąć w te gierki i to w roli posłańców. :o
Powinno zawiadomić się zwierzchników tych nadgorliwych policjantów, bo jak dla mnie to skandal.

Czy Ty masz pewność, że Policja przyniosła to pismo Twoim rodzicom? Bo mnie to wygląda na bujdę, a nawet blagę :D Znajomi policjanci jak czytają ten tekst to się pokładają :lol: No daruj: Twoja siostra przesłała przez policję list do Twoich rodziców, że masz dziecko spoza małżeństwa??? A Twoja żona i dzieci czytają ich listy? A może został gdzieś opublikowany? No, to już mogłoby podpaść pod paragraf...:ooo:

Ciekawe, czy przekazują skargi na brak ciepłego obiadku po powrocie do domu z pracy.. ;p

A wiesz chociaż, które by to miało być dziecko???????

Policja tego nie przyniosła tego donosku tylko wezwali Rodziców by to przeczytali.
Nie nie wiem które to dziecko.
To tak jakbym ja bym napisał ze masz dziecko w formie donosu na policje i żądałbym by Twoi Rodzice byli o tym poinformowani.Pewnie by Ci o tym powiedzieli......i pewnie czułbys sie świetnie...

Zaraz, zaraz to TY jesteś małoletni czy też ubezwłasnowolniony?
Każda z podanych sytuacji jest jakby wyrwana z rzeczywistości, czyli innymi słowy absurdalna, bo jeśli jesteś osobą pełnoletnią to takie sytuacje nie mogą mieć miejsce.

Ostatnia edycja:
Mam prawie 40 lat,wiemze to wszystko jest absurdalne.Moje pytanie brzm czy mogę o takie pomówienie pozwać siostre do sądu?

Jak to czytam, to zastanawiam się czy ten cały wątek to nie jest jakaś prowokacja bo nie mieści mi się w głowie, że osoba 40 letnia musi przed kimkolwiek (oprócz swojej żony) tłumaczyć się z takich rzeczy.
A to że policja wzywa rodzica 40 letniego syna nadaje się do kabaretu i opublikowania w poczytnych mediach typu "Fakt" lub "Super Expres"
Oczywiście że można pozwać siostrę, ale raczej za naruszenie dóbr osobistych z Art. 23 i 24. Kc.
Dodatkowo napisać skargę do komendanta policji, dlaczego ten organ zajmuje się sprawami do których nie jest powołany.

Ostatnia edycja:
Bzdura. Policja jako pośrednik w przekazywaniu listów, czy też plotek.
Ani w kodeksie karnym, ani w kodeksie wykroczeń, ani w kks nie ma zapisów, że posiadanie dziecka pozamałżeńskiego jest karalne. A może wasi policjanci się nudzą?

Powrót