L
loli
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 211
Witam.Mam problem.Mój mąż jak był na wolności wziął telefon na raty.Płaciliśmy te raty dopóki nie poszedł do więzienia.Zadzwoniłam do banku i powiedziałam jaka jest sytuacja,po czym wysłałam zaświadczenie z ZK że mąż tam przebywa,wysłałam swoje decyzje z opieki społecznej napisałam,że nie pracuje i poprosiłam o wstrzymanie spłaty.Niestety przyszła odpowiedź że wpłaty nie mogą wstrzymać i będą rosły odsetki.W zeszłym tygodniu mąż dostał pismo,że w ciągu 30 dni musi uregulować 900 zł.
Mam pytanie.Jak to teraz będzie wyglądać.Czy założą męzowi sprawę???Czy po sprawie wejdzie mężowi komornik na wypiskę czy może dostanie wyrok.Dodam,że mąż pracuje.Zarabia ok 250-300 zł.Ile może zabrać komornik???Boimy się żeby nie dostał wyroku do odsiadki.W lutym mąż staje na wokandę i ma naprawdę dużą szansę na wyjście.Co my mamy teraz zrobić???
Proszę o odpowiedź.
Mam pytanie.Jak to teraz będzie wyglądać.Czy założą męzowi sprawę???Czy po sprawie wejdzie mężowi komornik na wypiskę czy może dostanie wyrok.Dodam,że mąż pracuje.Zarabia ok 250-300 zł.Ile może zabrać komornik???Boimy się żeby nie dostał wyroku do odsiadki.W lutym mąż staje na wokandę i ma naprawdę dużą szansę na wyjście.Co my mamy teraz zrobić???
Proszę o odpowiedź.