O
odziu
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 80
Witam,w 2005 roku córka otrzymałą dofinansowanie z Pefronu na zakup komputera.W październiku 2006 płyta uległa uszkodzeniu i oddałem ja do reklamacji .Bardzo długo czekałem na jakikolwiek znak czy jest naprawiona,czy w ogóle trafiła do serwisu itd.Na tą chwilę wiemy ,że trafiliśmy na bardzo nieodpowiedzialnego człowieka.Niedawno odzyskałem ta płytę,już wiem ,że w serwisie ani nigdzie indziej poza jego domem nie była.Mam problem poniewaz nie mam żadnego dokumentu,paragonu czy gwarancji że płyta była tam zakupiona,on zawsze twierdził ,że nie moze nam wydać gwarancji bo w razie czego to on musi ja zawieźć do hurtowni w której była zakupiona.Z tego co wiemy miał w niej długi dlatego naszej płyty nie odał.Mamy tylko dokument stwierdzający ze został u niego zakupiony sprzęt komputerowy ale nie są wyszczególnione marki itd.Tylko na sucho ...płyta główna szt 1 itd.Taką specyfikację otzrymał też Pefron.Tego sklepu już nie ma ,właściciel wyjechał za granicę z żona i dzieckiem.Co mogę zrobić?Dziękuję za pomoc.