Ślub w więzieniu

• Autor wątku Autor wątku Niuans
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
ślub

czy osoba skazana moze wziasc slub?

jak przebiega cala procedura jesli mezczyzna jest skazany?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Zaczekaj z tym az wyjdzie to dobra rada po co wspominac gdzie sie wzieło ślub a szczególnie takie miejsce.

Tu masz przykład dlaczego nie ma to sensu... http://forumprawne.org/o,78043.html

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Zgadzam sie z Tym a pierscionek nic nie znaczy moim zdaniem wazne jest miejsce uczucia i to cos...co bedzie mozna wspominac latami :serce:

Dokładnie lepiej nie powracac myslami w ten czas a wspominac juz tylko te dobre chwile.

Można spróbowac się postarać o przepustkę na ślub i w razie jej otrzymania mieć ślub całkiem normalny i do wspominania.

O tym to tylko można pomarzyć :wow:
Ale przy dobrych wiatrach może uda się otrzymać jakieś 3-5 dni losówki.

Ja wole poczekac az wyjdzie i wtedy bedzie taki miesiac miodowy ze.... :lol:

witam ja jestem po ślubie w z. k i wcale nie żałuje tego ze w takim miejscu, my mielismy w gabinecie dyrektora i było bardzo miło. a jestem osoba spontaniczna i zwariowana i uwazam ze to ze w z.k nie ma zadnego znaczenia pozdrawiam moge powiedziec jakie formalnosci trzeba załatwic jesli nadal tego chcesz

a wiec Twoj musi napisac prosbe do dyrektora o wydanie wstepnej zgody na zawarcie zwiasku malzenskiego a Ty w tym czsie załatwiaj wasze akty udodzenia(cena 20 zl za sztuke),jak bedziesz miała juz wstepna zgode od dyr ustalcie sobie date ślubu (ale w dni przypadajaca jako dzien widzen w tygodniu)i z aktami,zgoda wstepna,i Waszymi dowodami idziesz do urzedu stanu cywilnego do kierownika i mowisz mu co i jak podajesz date godzine(aha najwczesniej 31 dni przed data słubu musisz to załatwiac,taki jest przepis)jak juz "zaklepiesz "sobie termin i godzine w U.S.C Twoj znowu musi napisac" prosbe"bardziej stwierdzenie ze w tym i wtym dniu o tej godzinie bierzecie slub jak bedziesz miec potwierdzenie tego pismsma zanosisz je U.S.C i podajesz swiadkow i tyle.Koszt slubu 80 zł plus 11zł za protokul w dniu slubu musisz miec swoj dowod :D POWODZENIA ps;ja juz jestem rok po takim słubie i wcale nie załuje :serce:

Monika R ja jednak bede chciał szybko zapomniec jak moja wyjdzie o tej całej sytuacji.

Ja tez bym nie chciala miec slubu w zk jednak wesel caly slub to jest jakas pamiatka i wspomnienia a takich wspomnien bym nie chciala miec

A ja tez chciałam brać slub w zk :) :) :) :)

Dla mnie miejsce ślubu cywilnego nie gra zbyt ważnej roli, jeżeli się kochacie wzajemnie to czemu nie wziąć tego ślubu np. w zk. Monika gratulacje :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :serce: :serce: :serce: :serce: :serce: :serce: :serce: :serce: :serce: :serce: Super, że jesteś szczęśliwa aby tak bylo do końca Twojego życia. :serce: :serce: :serce:

a ja nadal uwazam ze dobrze zrobilam szczerze to wiele osob nam odradzało ślub w z.k ale ja nie chciałam nikogo słuchac tok chciałam i juz.I oprocz cywilnego chcemy wziasc ślub koscielny i tez bez całej tej oprawy milionow ciotek i wujkow ktorycz nie znamy poprostu to jest nasz dzien i małe przyjecie w gronie najblizszych osob jest o.k

Monika R Nikt tu Cię nie ocenia i nie krytykuje jedny uważają inacze a inni inaczej to rzecz gustu ja osobiście jakos wole zdala od tych spraw być itp, pozatym biorąc ślub chciałbym te kilka dni spędzić razem, śmiać się cieszyć a biorąc ślub np w AŚ po formalnościach trzeba by sie pożegnać itp...to mogło by boleć.

Ale podkreślam to moja opinia.

To jesteś mężatka czyli stracona :)

GAMBIWAW chyba zagladne na wolny zeby porozmawiac o zaletach i wadach ślubu w z.k

Powrót