Ślub w więzieniu

• Autor wątku Autor wątku Niuans
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Do prokuratury? Osoba tam przebywajaca odbywa kare pozbawienia wolnosci?

biezanow_123 napisał:
Do prokuratury? Osoba tam przebywajaca odbywa kare pozbawienia wolnosci?

Moj narzeczony jest osadzony w areszcie śledczym ja mam wyrok dorozu policji i chcemy wsiąść ślub wszystkie wnioski muszą iść przez prokuraturę najpierw.

czy ktos wie jak to jest czy slub w wiezieniu pozwoli na wczesniejsze zwolnienie warunkowe. wyrok laczny 2 lata

Może mi ktoś powiedzieć co należy zrobić by wziąć ślub w zk.

Slub w wiezieniu-3 godziny i do celi Czy nie lepiej poczekac na bardziej dogodne warunki.

Zyletka5 napisał:
Może mi ktoś powiedzieć co należy zrobić by wziąć ślub w zk.

Trzeba sobie znaleźć kogoś, kto przebywa w zk.
Jakie pytanie taka odpowiedź.

Chciała bym się zapytać co można napisać we wniosku do usc o motywację mam kompletną pustkę A jesteśmy w trakcie załatwiania ślubu w areszcie sledczym

Chciałam się zapytać co syna napisać w prośbie motywujące do dyrektora Aresztu ? Jakiś przykład

Slodziutka1508 napisał:
Chciała bym się zapytać co można napisać we wniosku do usc o motywację

Motywację czego?? Pytasz czym masz umotywować chęć zawarcia ślubu??

Narzeczony jest w Areszcie chcemy wziąść ślub cywilny w areszcie jesteśmy na etapie wniosków do Kierownika Usc i do dyrektora Aresztu Kompletną pustka w głowie co napisać w uzasadnieniu

Slodziutka1508 napisał:
Narzeczony jest w Areszcie chcemy wziąść ślub cywilny w areszcie jesteśmy na etapie wniosków do Kierownika Usc i do dyrektora Aresztu Kompletną pustka w głowie co napisać w uzasadnieniu

Czego nie umiesz uzasadnić? Wniosku o udzielenie ślubu na terenie aresztu??

Na mocy wprowadzonych zmian w akcie prawnym, od marca 2015 r. ślub cywilny może zostać udzielony poza terenem Urzędu Stanu Cywilnego, z koniecznością zachowania uroczystej formy i powagi przystającej do tej podniosłej chwili. Do zawarcia ślubu potrzebne są wszystkie te dokumenty, które wymagane są standardowo w Urzędzie. Dodatkowo konieczna jest zgoda Naczelnika więzienia. Zazwyczaj jednak nie stawiają oni sprzeciwu. Konieczne jest również uiszczenie opłaty dodatkowej w wysokości 11 zł, za sporządzenie ślubnego protokołu poza budynkiem USC.

KarolaLis napisał:
Dodatkowo konieczna jest zgoda Naczelnika więzienia.

Nie ma od wielu lat naczelników więzienia.
Na dodatek przecież pytająca wie, że musi zwrócić się do USC i do dyrektora więzienia. Ona tylko nie wie jak uzasadnić to, że chce wziąć ślub.

Dokładnie nie potrafię napisać uzasadnienia jest mi ktoś w stanie podać jakieś przykłady z góry dziękuję za dużo nnerwów żeby się skupić

Slodziutka1508 napisał:
Dokładnie nie potrafię napisać uzasadnienia

Nie potrafisz uzasadnić dlaczego chcesz wziąć ślub z mężczyzną?? Czy nie potrafisz uzasadnić dlaczego ślub ma się odbyć na terenie jednostki penitencjarnej??
W pierwszym przypadku tylko ty wiesz dlaczego chcesz to zrobić. W drugim przypadku powód jest prosty: bo jest pozbawiony wolności.

Witam!!! ja również miałam ślub w Z.K. Wronki i nie żałuję ,jestem szczęśliwa!! ,lecz nie polecam tego miejsca ze względów estetycznych ,ponieważ sala w której odbyła się ceremonia w ogóle nie była przystosowana do zawarcia związku małżeńskiego.
- brak godła
-kurzu pełno ...itp...
Oczywiście krótko mówiąc wina i niedopilnowanie obowiązków służbowych przez Dyrekcję i wychowawcę SW

Dragon12345 napisał:
Oczywiście krótko mówiąc wina i niedopilnowanie obowiązków służbowych przez Dyrekcję i wychowawcę SW

A gdzie w zadaniach Służba Więzienna ma udzielanie ślubów?

Chodzi mi o to ,że wychowawca i Dyrektor nie dopilnowali swoich obowiązków ,ponieważ powinni sprawdzić jak wygląda sala zaślubin przed ceremonią zawarcia związku małżeńskiego ,a tego nikt nie zrobił.

W więzieniu przygotowuje się do ceremonii skromne pomieszczenie ( świetlicę, salę widzeń ). Za oknem kraty.

Powrót