Ślub w więzieniu

• Autor wątku Autor wątku Niuans
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Zielona27 było to troszkę nie miłe... Mi bardziej chodziło o to żeby dziewczyny podzieliły się swoimi emocjami, bo jednak większość chce tego, a ja już nie mam takiej "możliwości"... a w końcu jest to wątek poświęcony ślubom w ZK lub AŚ

nataliee Przepraszam jeśli Cie uraziłam.Tylko to trochę dziwne pytanie.Ja byłam najszczęśliwszą osoba na świecie i nawet nie myślałam o tym ,że to ślub w zk.Nadal jestem szczęśliwą mężatką choć jeszcze czekającą.Każda z nas przeżyła to zapewne w inny sposób.Ja teraz czekam na ślub kościelny,ale już na wolności.Pozdrawiam!

czemu JUZ przeciw? ja sie waham ale ide jutro do sadu sie dowiedziec co i jak

Dlaczego? Kiedyś byłam bardzo ZA, zresztą pisałam wcześniej, ale niestety mój Łobuz trochę nawywijał i stąd taka decyzja, przemyślałam wszystkie za i przeciw i doszłam do wniosku, że lepiej jednak poczekać, na razie mam go w domku (mam nadzieję, że już na stałe) i możliwe, że już niedługo staniemy "na ślubnym kobiercu".

Ja i mój P.zdecydowaliśmy się na ślub w ZK.Pewnie,że to nie to samo co po za murami ale dla mnie i jak dla wielu dziewczyn liczy się uczucie i ta najważniejsza osoba obok!!!!:serce:

:-)są różne sytuacje w życiu,ja naprzykład brałam cywilny tam...nie żałuje

popatrzcie na to bardziej ogólnie-biorą śluby w pięknych miejscach,mają ekstra wesela,super miesiące miodowe a potem...rozstają się bo brakowało tego czegoś,czegoś co jest najważ niejsze-uczucia,które nie patrzy na miejsce,lecz na szczerość,siłę przetrwania nawet najgorszego okresu w życiu ale razem;);

Ostatnią edycję dokonał moderator:
beatucha napisał:
popatrzcie na to bardziej ogólnie-biorą śluby w pięknych miejscach,

A dlaczego mając to wielkie uczucie, które zmusza do sprofanowania uroczyści zaślubin nie można poczekać i mieć ślub w pięknym miejscu?
Obawa, ża partner się rozmyśli? Niewiara w jego miłość?

Poza tym proszę nie pisać posta pod postem.

wtrącę się w tę ciekawą rozmowę.Dziewczyny szanuję zdanie innych, co nie znaczy, że zgadzam się z nim. Jeśli chodzi o ślub w więzieniu, to uważam to za , delikatnie mówiąc niezbyt poważne. Mało tego, uważam, że "Panowie"odbywający wyrok chcą "dzięki"takim zaślubinom troszeczkę ułatwic sobie życie...i znowu wychodzi egoizm, ich oczywiscie.pozdrawiam wszystkich

A ja Wam powiem tak-nigdy nie marzylam o slubie standardowym-biale sukienki ,oczepiny ,pietrowe torty i mnustwo rodziny ktorej nie widzialam latami a zapraszam bo wypada -to zawsze napelnialo mnie to odraza.Nawet grosza nie wydalabym na takie ceregiele.Zawsze marzyl mi sie slub kameralny,odjechany,poprostu nietypowy.Zaczynaja u mnie padac propozycje matrymonialne i chociaz tu jeszcze droga daleka do czegokolwiek to ja osobiscie traktuje slub w Zk jako cos nietypowego,innego,szalonego.A tu od razu cos o profanacji ceremonii-a czemu skoro ksiadz da Slub wszedzie bo przeciez Bog jest wszedzie .Czemu nie spojrzec na to tak ze dwoje ludzi sie kocha i NIC nie jest wstanie stanac im na drodze by byc formalnie razem-a nie chca czekac bo chca moc nazwac sie dla siebie ,Boga ,swiata MEZEM I ZONA.I sa w stanie zdecydowac sie na cos tak szalonego by byc malzenstwem.Ja to bardziej widze w taki sposob i gdybym zdecydowala sie na Slub z NIM to wrecz wolabym zeby byl za tym murem skoro On juz tam jest-dla mnie wlasnie byloby CO wspominac-lepiej niz nudny USC i nudny obiadek z rosolkiem dla rodzinki po...
Bo czy Slub MUSI byc standarowy,powazny ,schematyczny,nudny???A moze taki zwyczajnie dla niektorych jest ok-to dzien mlodych-moze im taki odpowiada-dla mnie byloby super osobiscie

Ostatnia edycja:
dziewczyna81 brawo:Dslub dwie osoby biorą tylko dla siebie a nie dla innych!!!nie dla rodziny którą znają tylko ze zdjęć,licz uczucie a nie miejsce,przecież TAK mówimy ukochanej osobie a nie naczelnikowi zk.Jasne,że będąc małą dziewczynką marzyłam o białej sukni,kościele pełnym gości i najlepiej księciu na białym koniu..Ale życie mnie nauczyło,że nie zawsze to jest ważne a marzenia z wiekiem i doświadczeniem życiowym ulegają zmianie....:lol:

Agulec a ja wlasnie nie marzylam o bialych kieckach a raczej o skorzanej mini i butach za kolano jako slubnej kreacji:D I dla mnie TAKI slub bylby ok bo jest inny,nietypowy-czy wszystko co inne od razu beee.Skoro Slub w ZK jest zgodny z prawem kraju i prawem koscielnym to nie ma tu mowy o zadnej profanacji ceremonii czy Sakramentu ani profanacji uczucia.Jest inny od przyjetego schematu ale napewno NIE gorszy:!: przez to.
A co do czekania do wyjscia-a moze ktos nie chce,moze mam dosc bycia panna,wdowa,rozwodka i mam sobie ochote juz byc mezatka.Ot tak-zyje w kraju papierkow wiec dla mnie papierek jest wazny.I mam do tego prawo-a to ze polaczą Nas w takim otoczeniu a nie innym nie oznacza ze moj slub jest gorszy

Ostatnia edycja:
dziewczyna81 napisał:
I mam do tego prawo-a to ze polaczą Nas w takim otoczeniu a nie innym nie oznacza ze moj slub jest gorszy

A dlaczego wszystkie interpretujecie, że mam na myśli miejsce udzielenia ślubu?? Po mojemu to jak ktoś ma ochotę to niech sobie nawet ten ślub weźmie na wysypisku śmieci.
Bardziej chodziło mi o motywy i okoliczności brania tego ślubu. Bo przecież chyba żadna nie planowała tego ślubu za kratami, nie marzyła o czymś takim. No chyba, że od dziecka marzyła o ślubie za kratami z przestępca lub potencjalnym przestępcą. To zmienia postać rzeczy.

dziewczyna, a Tobie to już najbardziej się dziwię,mając na uwadze to, że jak wcześniej na TW pisałaś, że Cię okłamał, a teraz ślum...w zk?nie sądzisz , że to bynajmniej dziwneeeeeee? pzdr

Kristel ja nie pisze o tym ze z Nim biore slub ;)tylko o tym ze pare osob z takim oburzeniem odnioslo sie do faktu Slubu w ZK-Forg wlasnie wytlumaczyl przed chwila o co Jemu chodzilo ale sporo osob wypowiedzialo sie oslubie w ZK jak o slubie gorszej jakosci.Jakies stwierdzenia o profanacjach padly-skoro jest to dozwolone prawem panstwowym i boskim to na moje oko taki Slub jest tak samo wporzadku jak ten z biala kiecka i weselichem.A dla mnie taki bylby duzo ciekawszy i nie widze tu powodow do takiego dramatyzowania tematu przez niektorych-jak np pytaja co bedziecie wspominac z takiego slubu?SLUB :!:
Forg a moze ktos poprostu marzyl o innym ,nietypowym Slubie,albo o Slubie na ktory nie bedzie musial nikogo zapraszac poza rodzicami i swiadkiem.A taki Slub w zk daje dobre usprawiedliwienie-nikt sie przynajmniej nie obrazi;)

dziewczyna[B][/B] ja o tym "Twoim "ślubie wspomniałam celowo po to, by dziewczyny popatrzyły na ślub w zk "innym"okiem;)Jeśli chodzi o samo miejsce wzięcia ślubu, to nie jest to najważniejsze, jednak bez przesady...

Powrót