Służebnośc drogi do działki w parku

• Autor wątku Autor wątku uczeń999
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
U

uczeń999

Użytkownik
Odpowiedzi
64
Chciałbym sie dowiedzieć czy jak dam do sądu administracyjnego o droge konieczną do mojej działki rolnej to czy sąd przydzieli mi drogę nawet jęzeli moja działka leży w parku krajobrazowym i terenie wypoczynku publicznego . Bo miasto nie chce mnie wykupić bo ciągle tłumaczy że nie mają kasy .

Rozmawiałem z urzędem miasta i będą tereny zieleni publicznej na mojej działce więc chyba bedę musiał wziąść adwokata o wykupienie przez miasto w całości mojej działki rolnej .
Jle może kosztować taki adwokat ?

Boicie sie pisać bo chodzi o urząd miasta ?

Dostałem pismo z Urzedu miasta że drogi nie będzie i wykupić tez nie wykupia bo nie maja kasy to do jakiego sądu mam napisac Ogręgowego ?

Mam pytanie ale to jest sprawa o odszkodowanie za działkę pod drogę a moja działka jest pod tereny zielone przeznaczona ,czy tak sama działać jak ten przykład ?

Dzięki to się odezwię jak sprawa się ma nabieżąco ale jestem też ciekaw jakie to pochłania pieniądze bo adwokat np. 2 tyś i sprawy sądowe w razie przegranej np.2 tyś czy jest inaczej ? .

w postępowaniu administracyjnym nie ma kosztów

1. Miasto nie chce dać drogi
2 . Miasto nie chce wykupć działki bo niby nie mam kasy .
3. Miasto pozwala korzystać z mojej właśności w celach publicznych i rekreacyjnych ( dla wypoczynku blokowisk ).
4. Miasto zamroziło w ten sposób moją działkę oraz moje pieniądze

5. Miasto pobiera podatek od gruntów rolnych około 1000 żł rocznie

6. Miasto nakazuje nam sprzątać po ludziach jak nabrudzą po piwie .

7 . Miasto oszukuje w ten sposób obywatela Rzeczypospolitej .

Czy mam wymieniać dalej ????????????????

Ostatnia edycja:
To może rozwiązaniem będzie ogrodzenie nieruchomości, postawienie szlabanu na drodze
uczeń999 napisał:
Miasto nakazuje nam sprzątać po ludziach jak nabrudzą po piwie
?
W którym miejscu?

uczeń999 napisał:
Miasto oszukuje w ten sposób obywatela Rzeczypospolitej
Tzn? Na wysokości podatku od gruntu?

Parki Nadwiślańskie utworzyło granicę ,która wchodzi na naszą działkę a miasto zezwoliło na to bo powiedzieli ze i tak ta nasza działka jest pod wykup ,mało tego nadal jest w KW gospodarstwo rolne kl .ziemi 4 b ,5 zadrzewiona zakrzaczona i podatek rolny . Lepiej jak by miasto nas wykupiło i każdy by był zadowolony .Śmieci praktycznie są wszędzie .

Albo dam propozycje do miasta żeby miasto dało nam mieszkania skoro nie mają pieniędzy na wykup naszj całej nieruchomosci gruntowej .Dla 8 wspówłaścicieli to by musieli dać 8 mieszkań i każdy byłłby zadowolony .

uczeń999 napisał:
1. Miasto nie chce dać drogi
2 . Miasto nie chce wykupć działki bo niby nie mam kasy .

uczeń999 napisał:
Albo dam propozycje do miasta żeby miasto dało nam mieszkania skoro .

wtedy miesiącami będzie trwała wymiana pism tzw. spychologia bo to, bo tamto...

Czyli tylko Sąd ? czy jest inny sposób ? np. ogrodzić całą działkę płotem tanim kosztem i w razie jak ktoś wejdzie na dziakę to dzwonić na Straż Miejską ?

uczeń999 napisał:
np. ogrodzić całą działkę płotem tanim kosztem i w razie jak ktoś wejdzie na dziakę to dzwonić na Straż Miejską
Albo dzwonić, albo... pobierać symboliczne myto ;-)

Napiszę jak coś wypali z tych pomysłów .

Rozmawiałem ze znajomym że mam napisać o zamianę nieruchomości na podobną bo miasto nie wypłaci kasy za cała działkę .

uczeń999 napisał:
miasto nie wypłaci kasy za cała działkę .

wypłąci, o ile zastosuje pan poradnik, chyba że woli pan eksperymetować po swojemu - a wtedy po co pan pyta na forum?

Powrót