śmieci + stary tw

• Autor wątku Autor wątku beata*
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
RE: Temat wolny

Rossemi- super na pewno dostaną...:)

Dodatkowa info dla wszystkich którzy mają kogoś chorego za.....

Więzień, u którego zdiagnozowano chorobę nowotworową winień być poddany natychmiastowemu leczeniu. Na państwie - w tym przypadku konkretnie na jednostce penitencjarnej - spoczywa obowiązek zapewnienia odpowiedniego leczenia. W sytuacji, gdy leczenie nie jest możliwe w jednym ze szpitali więziennych, koniecznym jest znalezienie odpowiedniej zakładu opieki zdrowotnej na wolności lub udzielenie przerwy w wykonywaniu kary czy uchylenia tymczasowego aresztowania. Nie podejmowanie leczenia takiego więźnia może stanowić naruszenie przepisów prawa, w szczególności Konstytucji RP i Europejskiej Konwencji Praw Człowieka, w których każdemu (a więc również więźniowi) gwarantuje się równy dostęp do opieki zdrowotnej. Pozostawianie takiej osoby bez opieki medycznej może być uznane za przejaw nieludzkiego i poniżającego traktowania lub karania, które na gruncie wyżej wymienionych aktów prawnych jest absolutnie zakazane.

nemeziss i Isia2005 dziekuję:)
nemeziss ciekawe info tylko wiesz jak jest u nas z tym prawem...mój do lekarza chodzi raz na 2 tyg....nawet szczepionki nie mogłam zawieź bo sie sędzina nie zgodziła ...:(

nemeziss,dzięki za info u nas nie długo się okaże jak to naprawdę działa w Polsce.:)
Mamy plik dokumentów ,opinie lekarskie na temat choroby i leczenia mojego męża.Brak operacji w najbliższym może spowodować zagrożenie życie .Właściwie już takie istnieje.....
W warunkach więziennych nie jest możliwe by udała się ta operacja:(Brak odpowiedniego sprzętu itp.
Był już na konsultacji w Krakowie dosyć ,że ten lekarz to w ogóle nie wiedział o co chodzi ,ale za to ciąć chciał od razu.Nawet nie czytał dokładnie dokumentacji...żenada!!!!
Mąż się nie zgodził na operację...i dobrze:)

Dziewczyny polecam lekturkę "Jak dochodzić swoich praw?" -
Poradnik dla osób odbywających karę pozbawienia wolności, opuszczających zakłady karne oraz ich rodzin, a także dla służb więziennych.

Jeśli oczywiście któraś nie miała okazji jeszcze jej czytać przydatna rzecz...

Ja właśnie ją wydrukowałam i wysyłam.....

Emisiowy na salę sądową nie może wejść osoba która nie ukończyła 18 lat, chyba, że przewodniczący zarządzi inaczej - musisz po prostu zapytać

Witajcie kochane. Widze sporo nowych osobek:) A zatem chce se zapytac czy ktorejkolwiek z was łobuz siedzi w Jastrzebiu? Z gory dziekuje za odpowiedz.

Dziekuje Emi.
Staram sie teraz jakos pozbierac - jade do Niego w sobote. Nie moge Mu plakac w rekaw.
Ehhh a za oknem wredne wietrzysko i w ogole niefajnie. Nawet pogoda juz nie jest po mojej stronie.
Zle mi, samotnie mi. Nigdy mi tak nie doskwieralo bycie w innym kraju jak teraz. :(

Cześć Dziewczyny! Jakiś ciężki dzień dzisiaj mam:rolleyes:. Mój Łobuz jeszcze do mnie nie dzwonił, od tygodnia nie dostałam żadnego listu od niego, a zawsze przychodziły dwa razy na tydzień... Na szczęście jutro widzenie:D. Mam nadzieję, że wszystko się uda... Oby, bo inaczej chyba zwariuję. Wystarczy mi to, że w swoim rodzinnym domu czuję się, jak intruz i ciągle muszę wysłuchiwać uwag swojej mamy. Czasami już po prostu nie daję rady... Trzymajcie kciuki Kochane. Życzę wszystkim powodzenia. Trzymajcie się cieplutko;).

Hej dziewczyny:)
Dostały moje dzieci widzenie przy stoliku po tyg Pani sedzina zmieniła decyzję...lżej mi na prawde :)

Rossemi gratuluję :)

A co dzisiaj działo się z forum? W ogóle nie mogłam wejść

Barbie, ja tez nie mogłam...nie mam pojecia dlaczego...

:mad:Hej ja też dzisiaj próbowałam wejśc i cały dzień wyskakiwał bład!W sobote jadę na widzenie daleko 200 km mam tylko nadzieję że M połączył widzenia-już nie mogę się doczekac!Złożylismy papiery o przerwe ciekawe jak długo bedziemy czekac a 24 lis idę do szpitala na badania bo z dzieckiem jest cos nie tak :confused:

Elani oni go teraz przewiozą do Holandii ?

Witajcie,Ja rownież miałam dziś problem z dostaniem się na portal...Doczekałam się telefonu..jutro idę na widzenie...Więc długo nie zabawię...

Rossemi - super...:D

Ja też nie mogłam się dzisiaj tutaj dopchać. Myślałam, że mój net dzisiaj jakiś słabiutki, a tu się okazuje, że ogólny klops był:)

Pozdrawiam dziewczynki, jak wszyscy ja również miałam problem z FP:) gratulacje dla rossemi - widzisz udało się:D dla tych co miały mniej szczęścia buziaczki na pocieszenie, pamiętajcie, że kiedyś to się zmieni.

Witajcie. Nie miałam ostatnio czasu wejść na forum bo szefowa była.
Izuś współczuje ale już nie długo więc dasz radę kochana napewno.
Buziaki

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót