M
marcinkier
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 78
- Autor Autor
Nie mogłem odpowiadać bo mi administracja tego forum zablokowała dostęp do konta. Pewnie któryś pracuje dla firmy windykacyjnej i oburzył się na opór "dłużnika".
Nie jest światło by pod korcem stało, jak mówi Pismo Święte - skoro jeden oszust umiejętnie łupie ludzi to i następny też się zgłasza po cudze pieniądze. Moim zdaniem za tym wszystkim stoi zmowa czterech głównych operatorów, a te firmy "panamskie" i inne to szajki założone przez zarządy firm komórkowych.
Sprawa się nie zakończyła.
No proszę. Bezczelna banda oszustów przerzuciła się na rozsyłanie fotografii.
No to ja nawet nie byłem takim naiwniakiem, żeby oszustom cokolwiek wysyłać. Pewnie zwyczajnie wylosowali mój numer.
Oczywiście, że jest.
Oczywiście, że jest i trzeba się bronić. Przy odrobinie szczęście trafisz na przyzwoitego sędziego. Niestety, nie jest to zjawisko typowe po 89'ym w ogóle tej szajki nie oczyszczono i stare komuchy obsadziły sądy swoimi dziećmi. Tak, że lekko nie będzie ale sprawa nie jest beznadziejna.
Dzwoniłem do UKE ze skargą i jakaś biurwa posłała mnie w czorty komunikując, że ona nie będzie mnie pouczać jak mam się uchylić od spłaty długu. Jakiego długu???? Wobec oszustów? Ryży wyeliminował Streżyńską więc operatory telekomunikacyjne postanowiły odbić sobie za dawne czasy.
Na zasadzie podziału wyłudzonych pieniędzy. Jak w każdej złodziejskiej szajce.
Ja im nic nie wysyłałem - żadnego SMSa. Ani nawet nie wykonałem telefonu na żaden podejrzany numer. Moim zdaniem oni losują ofiary.
Bonzaj1 napisał:wysyłała firma Mobiltek z Krakowa i zaproponowali redukcję o 50 %
Nie jest światło by pod korcem stało, jak mówi Pismo Święte - skoro jeden oszust umiejętnie łupie ludzi to i następny też się zgłasza po cudze pieniądze. Moim zdaniem za tym wszystkim stoi zmowa czterech głównych operatorów, a te firmy "panamskie" i inne to szajki założone przez zarządy firm komórkowych.
MrNoName napisał:To też mam pytanie jak sprawa się zakończyła. Może by kolega coś napisał.
Sprawa się nie zakończyła.
Kawex napisał:Dziś dostałem sms o treści "Otrzymałeś 1 nowa wiadomość fotograficzną. Aby ją obejrzeć, wyślij odpowiedz o treści OK na numer 60568".
No proszę. Bezczelna banda oszustów przerzuciła się na rozsyłanie fotografii.
Kawex napisał:Jakie było moje zaskoczenie gdy okazało się ze po odesłaniu OK aktywowałem jakąś debilną usługę smsów przychodzących.
No to ja nawet nie byłem takim naiwniakiem, żeby oszustom cokolwiek wysyłać. Pewnie zwyczajnie wylosowali mój numer.
Kawex napisał:Czy to nie jest jawne oszustwo?
Oczywiście, że jest.
Kawex napisał:Czy myślicie że istnieje zasadność zgłosić to gdziekolwiek ?
Oczywiście, że jest i trzeba się bronić. Przy odrobinie szczęście trafisz na przyzwoitego sędziego. Niestety, nie jest to zjawisko typowe po 89'ym w ogóle tej szajki nie oczyszczono i stare komuchy obsadziły sądy swoimi dziećmi. Tak, że lekko nie będzie ale sprawa nie jest beznadziejna.
MrNoName napisał:Panie i Panowie w kupie siła. Może jak skarg wpłynie dużo w końcu coś z tym zrobią.
Dzwoniłem do UKE ze skargą i jakaś biurwa posłała mnie w czorty komunikując, że ona nie będzie mnie pouczać jak mam się uchylić od spłaty długu. Jakiego długu???? Wobec oszustów? Ryży wyeliminował Streżyńską więc operatory telekomunikacyjne postanowiły odbić sobie za dawne czasy.
MrNoName napisał:Może mi ktoś wyjaśnić na jakiej zasadzie firmy telekomunikacyjne rozliczają się z tymi czy innymi oszustami?
Na zasadzie podziału wyłudzonych pieniędzy. Jak w każdej złodziejskiej szajce.
MrNoName napisał:Kawex zgłosiłeś to czy olałeś. Jest pytanie skąd oni mieli twój nr telefonu?
Ja im nic nie wysyłałem - żadnego SMSa. Ani nawet nie wykonałem telefonu na żaden podejrzany numer. Moim zdaniem oni losują ofiary.