Sms od Vratislavia lex - co robić?

• Autor wątku Autor wątku szeldon
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Zadzwoń do Kruka i stanowczo zażądaj wykreślenia swojego numeru z bazy. Nie że aktualizacja czyichś danych, tylko wykreślenie twojego. Zagroź powyższym artykułem k.w. oraz sprawą o stalking. Może poskutkuje. Nawiasem mówiąc ja kiedyś kupiłam numer dla córci. I niebawem zaczęły się telefony i sms z BPH. Wystarczyła jedna rozmowa i usunęli z bazy.

Morgan41 napisał:
Bzdura jeżeli nie wiesz na jakiej zasadzie działają te firmy to się proszę nie wypowiadaj, odczułem to niestety na swojej skórze
Kupiłem internet mobilny w Plusie niestety pech chciał że odziedziczyłem nr po jakimś dłużniku i zaczęły się esemesy po kilka razy dziennie.
Wkurzyłem się i zadzwoniłem do nich i mówię że ten numer mam od miesiąca i że nie znam człowieka o jakiego im chodzi wiec żeby przestali do mnie pisać, kazali mi podać pełne dane itp. efekt usłyszałem że ja nie mogę zmieniać danych do kontaktu ponieważ to nie o mnie chodzi i teraz mam jeszcze więcej esemesów bo myślą że ich chciałem oszukać :mad:

Nie wiem jak Ty to sobie załatwiłeś z tą firmą, ale wyjątkowo cienko Ci poszło.
Ludzie potrafią sobie załatwić, by na rzekome pomyłki nie dzwonić - ja zawsze wysyłam pismo i żądam odpowiedzi na piśmie jeśli po 2-3 telefonach nadal dostaje telefony dot. nieznanej mi osoby.

Wiesz, zadzwonić sobie anonimowo może każdy do takiej firmy, postraszyć, powyzywać, spuścić na szczaw i mirabelki, ale to żaden dowód na pomyłkę- wyślij pismo, podpisz się to zobaczysz jak szybko prEstaną dzwonić.

A co chorych uprzedzeń amelii jak widać nie jest to jakieś specjalnie odbylające od normy zachowanie i wcale nie tylko arnada bo i fast finance i kruk tak robią, a zaraz się pewnie okaże że i wszyscy pozostali. Więc amelio nie podniecaj się tak bo podniet szukać należy w sypialni a nie na forach - saystoptoracism & eat banana :)

Rappero napisał:
Nie wiem jak Ty to sobie załatwiłeś z tą firmą, ale wyjątkowo cienko Ci poszło.
Ludzie potrafią sobie załatwić, by na rzekome pomyłki nie dzwonić - ja zawsze wysyłam pismo i żądam odpowiedzi na piśmie

A tak z ciekawości - mógłbyś z grubsza podać jak wygląda schemat takiego pisma? Co jest tam zawarte?

szeldon napisał:
A tak z ciekawości - mógłbyś z grubsza podać jak wygląda schemat takiego pisma? Co jest tam zawarte?

Raperka się pytasz :) on zielony jak szczypiorek na wiosnę. Już wujek google więcej Ci powie

http://www.secnews.pl/wp-content/up...óbr-osobistych-Haking-Media-Sp.-z-o.o.-SK.pdf

http://www.prawnie.pl/files/0a775765b42ca7cc8259840099197ca0.pdf

wezwanie do zaprzestania naruszania dobr osobistych.doc - cywilne - Pisma - Recontra - Chomikuj.pl

wujek google ma duży zasób tego rodzaju wzorów.....

Napisanie pisma może nie przynieść efektów- ale przynajmniej coś z tym zrobisz...... /w piśmie poza art 24 możesz powołać się także na te co podała Amelka kw i stalking/

Ostatnia edycja:
Dziękuję wam wszystkim za pomoc. Dziś zadzwoniłem i kulturalnie wyjaśniłem sprawę. Dowiedziałem się, że to nie o mnie szło, a przy tym otrzymałem podziękowanie za poinformowanie kancelarii.

szeldon napisał:
Dziękuję wam wszystkim za pomoc. Dziś zadzwoniłem i kulturalnie wyjaśniłem sprawę. Dowiedziałem się, że to nie o mnie szło, a przy tym otrzymałem podziękowanie za poinformowanie kancelarii.

Powodzenia- miejmy nadzieję, że będziesz miał spokuuuj.... :D

jeśli nie a tak też się może zdarzyć /operator nie zapisał - nie usunął/ skorzystaj z formy pisemnej....

ferdek125 napisał:
Powodzenia- miejmy nadzieję, że będziesz miał spokuuuj.... :D

jeśli nie a tak też się może zdarzyć /operator nie zapisał - nie usunął/ skorzystaj z formy pisemnej....

Zgadzam się z w/w.

witam, ja od jakiegoś czasu dostaję takie sms i po prostu je elawam. jeśli jest coś ważnego to do mnie można się zadzwonić a nie wymagać telefonu edemnie. to mi wygląda na naciaganie. pozdrawiam

Powrót