A
ag71
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam
Z góry piszę, że jestem informatykiem i z prawa znam jedynie prawo autorskie
. Jestem spadkobiercą ustawowym po babci. A sprawa moja wygląda tak: w roku 1990 umarła babcia zostawiając 3 spadkobierców - swoje dzieci (w tym mojego ojca). W 2003 roku przeprowadzona została sprawa spadkowa - określonych zostało 3 spadkobierców (dzieci babci). Mój ojciec został spadkobiercą mimo, ze zmarł w 1998 roku (zostawił jako spadkobierców mnie, mamę i siostrę) natomiast drugie z dzieci moja ciotka zmarła w 2005 r. zostawiając jako spadkobierców 2 dzieci. Pozostał zatem jeden żyjący spadkobierca. Dodatkowo dodam, ze w roku 2002 przeprowadziłem sprawę spadkową oraz podział majątku po ojcu.
Dochodzę zatem do sena sprawy a w zasadzie pytania co powinienem zrobić? Wydaje mi się, że powinniśmy (ja i siostra oraz dzieci ciotki) złożyć 2 wnioski o przeprowadzenie spraw spadkowych po moim ojcu i ciotce, jednak mój stryj (jedyne żyjące dziecko babci) twierdzi, ze należy przeprowadzić jeszcze jedną sprawę spadkową po babci.
Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam
Amanowicz G.
Z góry piszę, że jestem informatykiem i z prawa znam jedynie prawo autorskie
Dochodzę zatem do sena sprawy a w zasadzie pytania co powinienem zrobić? Wydaje mi się, że powinniśmy (ja i siostra oraz dzieci ciotki) złożyć 2 wnioski o przeprowadzenie spraw spadkowych po moim ojcu i ciotce, jednak mój stryj (jedyne żyjące dziecko babci) twierdzi, ze należy przeprowadzić jeszcze jedną sprawę spadkową po babci.
Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam
Amanowicz G.