Spadek po ciotce, trudna sytuacja!

• Autor wątku Autor wątku PaulaaM89
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

PaulaaM89

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,
Około 2 miesiące temu zmarła moja Ciocia, która zostawiła po sobie mieszkanie nie zostawiając testamentu. Mąż cioci zmarł ok 8 lat temu zostawiając po sobie córkę z pierwszego małżeństwa nie mieli wspólnych dzieci. Cioci rodzeństwo zmarło. Ja jestem córka jej zmarłej siostry jest nas czworo i dwójka po jej kolejnym zmarlym rodzeństwie. Siostra chce wymusić na mnie odrzucenie majątku abym się zrzekla mieszkania na jej rzecz, czego zrobić niechce jakie kroki powinnam podjąć i komu ile się należy z tego mieszkania?Bardzo Proszę o odpowiedź

Skoro po śmierci to chyba nie ma czegoś takiego jak zrzekanie się. Po śmierci można tylko odrzucić.Siostra chce odemnie skrócony akt urodzenia i żebym napisała na kartce czy odrzucam spadek czy nie. Wie że nie będzie mnie w kraju i niewiem co może sama z tym zrobić coś typu odrzucić za mnie spadek,gdyż ja niechce odrzucać tego spadku.

Skoro po śmierci to chyba nie ma czegoś takiego jak zrzekanie się. Po śmierci można tylko odrzucić.Siostra chce odemnie skrócony akt urodzenia i żebym napisała na kartce czy odrzucam spadek czy nie. Wie że nie będzie mnie w kraju i niewiem co może sama z tym zrobić coś typu odrzucić za mnie spadek,gdyż ja niechce odrzucać tego spadku.

Powrót