Z
zbyszek1968
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 9
Witam mam pytanie, co byście zrobili na moim miejscu ?, a mianowicie zmarła rok temu moja babcia , nie był spisany testament i spadek przechodzi na 2 rodzeństwa czyli na mojego ojca i ciotkę , do tej pory nie było nic uregulowane (błąd rodziców), w rzeczywistości miało być tak że my bierzemy 2 działki a Ciotce zostaje DOM, wszystko by było OK ale teraz okazało się(wyciągając wszystkie papiery z Urzędów) że Ciotka za naszymi plecami sprzedała jedną z działek 4500m2 za niby 4500zł (Rodzina Patologiczna-Alkoholicy) , i tu już jest problem , działkę mamy zagospodarowaną jest poza miastem warta może z 50 000 nie więcej ,dom razem z placem na pewno z 200 000-250 000, oni sądzą że mój Ojciec zrzeknie się połowy na ich rzecz, ale potym co się stało ...nie bardzo , są inne nałe działki ale moim zdaniem nic nie watre gdyż są poza miastem i bez dojazdu czyli łąki..Co byście wybrali , tak jak nadmieniłem Alkoholicy na spłatę też niema raczej co liczyć...Dodam że była już pierwsza sprawa w sądzie i jest po 1/2, teraz ma być co i komu....
Ostatnia edycja: