I
ixinsky
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 8
Zmarła pozostawiła w spadku niewielkie mieszkanie w bloku i prawdopodobnie jakieś pieniądze na koncie bankowym.
Kilka lat przed śmiercią sporządziła testament w którym zapisała spadek w całości wnukowi swej przyrodniej siostry.
Może inaczej:
Moja prababcia miała trzech mężów i w ostatnim małżeństwie urodziła się właśnie spadkobierczyni o której piszę.
W tym małżeństwe była jedynym dzieckiem i do śmierci pozostała panną nie pozostawiając po sobie potomstwa.
Jej matka zmarła gdy miała ona 8 lat a ojca podobno nigdy nie widziała.
Większość jej przyrodniego rodzeństwa zmarła zanim ja się urodziłem.
Ja jako spadkobierca testamentowy mam wyszczególnić na wniosku spadkobierców.
Nie jestem w stanie ogarnąć pamięcią całe to drzewo genealogiczne.
Na pogrzeb przyjechało kilka osób które nie widziały zmarłej od wielu lat.
Wydaje mi się że nie mogę na wniosku pisać czegoś czego nie jestem pewien.
Nie mogę jednej osoby wpisać a innej nie bo nie znałem.
Wydawało mi się że osoby zmarłe przed otwarciem spadku nie są uwzględniane w postępowaniu spadkowym.
Na wniosku jest pozycja:
Po zmarłym(ej) pozostali następujący spadkobiercy:
(należy podać dokładne adresy wszystkich spadkobierców łacznie z kodami pocztowymi)
Jak można podawać niepewne dane osób zmarłych gdy nawet nie wiem gdzie mają nagrobki ?
Proszę o radę.
Kilka lat przed śmiercią sporządziła testament w którym zapisała spadek w całości wnukowi swej przyrodniej siostry.
Może inaczej:
Moja prababcia miała trzech mężów i w ostatnim małżeństwie urodziła się właśnie spadkobierczyni o której piszę.
W tym małżeństwe była jedynym dzieckiem i do śmierci pozostała panną nie pozostawiając po sobie potomstwa.
Jej matka zmarła gdy miała ona 8 lat a ojca podobno nigdy nie widziała.
Większość jej przyrodniego rodzeństwa zmarła zanim ja się urodziłem.
Ja jako spadkobierca testamentowy mam wyszczególnić na wniosku spadkobierców.
Nie jestem w stanie ogarnąć pamięcią całe to drzewo genealogiczne.
Na pogrzeb przyjechało kilka osób które nie widziały zmarłej od wielu lat.
Wydaje mi się że nie mogę na wniosku pisać czegoś czego nie jestem pewien.
Nie mogę jednej osoby wpisać a innej nie bo nie znałem.
Wydawało mi się że osoby zmarłe przed otwarciem spadku nie są uwzględniane w postępowaniu spadkowym.
Na wniosku jest pozycja:
Po zmarłym(ej) pozostali następujący spadkobiercy:
(należy podać dokładne adresy wszystkich spadkobierców łacznie z kodami pocztowymi)
Jak można podawać niepewne dane osób zmarłych gdy nawet nie wiem gdzie mają nagrobki ?
Proszę o radę.