B
beania2
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Nie wiem czy w dobrym dziale pisze mój post , ale poniekąd odnosi się do komornika. Mam problem takiego typu ,iż kiedyś wzięliśmy z mężem kredyt. Mieliśmy 2 żyrantów. Niestety nasza sytuacja materialna strasznie się pogorszyła i nie byliśmy w stanie spłacić kredytu . Sprawa została skierowana do komornika , gdzie sukcesywnie spłacaliśmy zadłużenie, więc żyranci w spłacie nie uczestniczyli do momentu śmierci jednego z nich. Rodzina wzięła spadek . Kiedy przypadł termin następnej raty poszłam do kasy komornika aby dokonać w płaty i dowiedziałam się że moje zadłużenie zostało spłacone w całości. Komornik mi oznajmił ze bank wystąpił o zaniechanie windykacji i o ustalenie mi kosztów komorniczych. Nie poinformował mnie o tym kto spłacił ten kredyt ponieważ on nie wie . Zadzwoniłam do banku i poprosiłam o wyjaśnienie mi sprawy. Pan mnie poinformował tylko , ze kredyt został spłacony przez spadkobierców żyranta. Drugi żyrant nie został wcale pozwany do spłaty , więc zastanawiam się dlaczego ten tylko , który nie żyje a właściwie jego spadkobiercy. Sednem tej sprawy jest to , że nie mogę się nigdzie dowiedzieć kto jest spadkobiercą i kto spłacił mój kredyt. Bank nie chce mi udzielić takich informacji , bo obowiązuje ich tajemnica danych osobowych .Wiem tylko , że spadkobiercami są 4 osoby. Nawet mnie stronie w sprawie nie podadzą takiej informacji, a komornik nic nie wie. Co mam dalej robić jak znaleźć te osoby. Obawiam się , że znowu mnie ktoś poda do sądu i znowu obciąży komornikiem . Czy mają takie prawo? Przecież ja spłacałam zadłużenie u komornika a teraz mam już jedne koszty komornicze. Czy spadkobiercy mogą mnie obciążyć jeszcze innymi kosztami sądowymi i komorniczymi? Czekam ale nikt na razie nie zapukał do moich drzwi. Co robić?