Sprawiedliwosc a znajomosci...PROKURATOR tak moze??

• Autor wątku Autor wątku dziwnyoszust
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dziwnyoszust

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
21
Witam
Prosze o pomoc jak tez zachecam do lektury i wziecia udzialu w dyskusji na temat moich problemow z prokuratorem i nie tylko:

http://www.raciborz.com.pl/art17479.html

Jest to zamieszczony oficjalnie list od czytelnika (czyli ode mnie) do redakcji.

Pozdrawiam

Przepraszam za blad...teraz patrze...jestem oskarzony o przestepstwo z art.286§1 KK w zw.z art.12KK.
Moje pytanie brzmi:
Czy moge na tym etapie z takimi domniemaniami moge napisac pismo np.do Sadu we Wroclawiu i prosic o przeniesienie tego postepowania z Raciborza do Wroclawia??
Nie mam pojecia jak to napisac dlatego tez jesli ktos bylby tak uprzejmy aby mi pomoc to napisac bylbym wdzieczny.
Czy w ogole jest to mozliwe?
Tymczasem pozdrawiam

a dlaczego twoją sprawę miałby rozpoznawać sąd we Wrocławiu?

1. Bo np.tam jestem zameldowany
2. Bo np.nie ufam nikomu z Raciborza!!Nawet adwokatom!!
Zycze Ci abys znalazla sie w takiej patowej sytuacji...

1. Sprawa prowadzona jest w Sądzie właściwym, dla m-ca popełnienia p-stwa.

2. Możesz wynająć adwokata z każdej części kraju (i nie tylko).

Pudica "Przestepstwo" popelnione przez internet, ja bylem w Niemczech a ona chyba na Slasku :confused::confused:

Racibórz to Śląsk, więc wszystko się zgadza. Sprawę prowadzi tamtejsza Prokuratura, miejsce w którym zamieszkuje pokrzywdzona.

Jeśli został już skierowany p-ko Tobie a/o do Sądu, to możesz stawić się na rozprawie i tam wszystko "wyjaśniać", warto byłoby mieć ze sobą wydrukowane @, wszelkie dowody kontaktu z ową Panią.
Jeśli rozprawa odbędzie się bez Twojego udziału, po wyroku masz prawo do odwołania się.
Pamiętaj tylko, by nie przegapić terminów.

Pudica A moze sie odbyc bez mojego udzialu??To naprawde bedzie takie male posiedzonko??
I mam jeszcze pytanie, czy moge napisac o:
-sprzeciw razem z wnioskiem o przywrocenie terminu jesli chodzi o wyrok z sadu cywilnego i nakaz zaplaty jaki posiada pokrzywdzona
-wniosek o wylaczenie ze sprawy prokuratora
-wniosek o wylaczenie ze sprawy bieglego, powolanie nowego i nowa opinie nowego bieglego

Witam wszystkich
Wlasnie zapadl wyrok w w/w sprawie,prokurator zadal 1 rok w zawieszeniu na 2 lata + zakaz handlu na Allegro na 2 lata i Raciborski Sad zrobil wlasnie tak jak zasugerowal Prokurator dodatkowo dokladajac 2000zl grzywny + 1500zl kosztow sadowych....bez komentarza!!
I gdzie tu jest SPRAWIEDLIWOSC??
Ciesze sie tylko ze nie mieszkam juz w tym kraju !!
A 2 instancja w Rybniku chyba nic mi nie pomoze....ta sama klika !!

Nic w sprawie nadzwyczajnego. Odpowiedzialność cywilna i karna są niezależne od siebie (orzeczenie w postępowaniu cywilnym nie jest "karą"). To, że został Pan skazany oznacza, że sąd uznał, iż przedstawione mu dowody są wystarczające do stwierdzenia Pana winy... Być może jednak warto się odwołać i zobaczyć czy wyższa instancja nie uzna inaczej (nie znam szczegółów i uzasadnienia wyroku, więc nie będę oceniał).

To, że wyrok jest na Pana niekorzyść nie oznacza, że wszędzie jest "klika" i cały wymiar sprawiedliwości się na Pana uwziął - chore poczucie niesprawiedliwości jest typowe u osób niezadowolonych z rozstrzygnięcia.

Nic w tym nadzwyczajnego poza kilkoma rzeczami ktore powinny budzic watpliwosci Pani Sedziny:
-zona bieglego sadowego-grafologa
-wystawiony komentarz pozytywny na Allegro za 1 meble
-zle przechowywanie w wyniku czego wystapila plesn ktorej to ja juz na siebie nie wezme...
-zastraszanie i zekanie telefonami, pokrzywdzona jak na zwykla osobke z ulicy zbyt wiele znala szczegolow z mojego pryw.zycia
Mozna by bylo jeszcze kilka wymieniac ale nie mam sil...
Jedno jest pewne, zona miala kiedys podobny przypadek rowniez z meblami tylko w innym wojewodztwie i tamto postepowanie w ogole nie ujrzalo Sadu tak wiec pytam:
Czy mamy jedno prawo w tym kraju??
Czy moze w kazdym wojewodztwie jest inaczej??
Czy moze znajomosci czynia cuda??
W to ostatnie najbardziej wierze, ponizej podaje cenny artykul o szefie prokuratury z Raciborza do ktorego na biurko trafilo i moje postepowanie,nie byl zbyt uczciwy jak widac a tutaj strasznie zalezalo mu na sprawiedliwosci:

http://katowice.naszemiasto.pl/archiwum/777464,prokuratura-musi-byc-bezstronna,id,t.html

Przeczytajcie powod umorzenia postepowania jak tez komentarze mieszkancow Raciborza:

http://www.raciborz.com.pl/art692.html

Przypominam ze tam chodzilo o ZABOJSTWO a nie jakies zasr....ne meble!!

Ostatnia edycja:
W to ostatnie najbardziej wierze, ponizej podaje cenny artykul o szefie prokuratury z Raciborza do ktorego na biurko trafilo i moje postepowanie,nie byl zbyt uczciwy jak widac a tutaj strasznie zalezalo mu na sprawiedliwosci:
http://katowice.naszemiasto.pl/archi...onna,id,t.html
Przytoczony przez Pana artykuł nie stawia w żadnym świetle prokuratora z Raciborza. Z takim podejściem żadna prokuratura nie mogłaby prowadzić sprawy ze swojej miejscowości bo przecież prokuratorzy najczęściej tam mieszkają i "kojarzą" ludzi... bzdura. Kolejny artykuł informuje jedynie o zakończeniu śledztwa przez prokuraturę i przekazanie akt do sądu z stosownym wnioskiem, więc również nic w tym nadzwyczajnego.

Nic w tym nadzwyczajnego poza kilkoma rzeczami które powinny budzic watpliwosci Pani Sedziny:
-zona bieglego sadowego-grafologa
O niczym to jeszcze nie świadczy.

-wystawiony komentarz pozytywny na Allegro za 1 meble
Komentarz nie jest żadnym argumentem i podstawą.
-zle przechowywanie w wyniku czego wystapila plesn ktorej to ja juz na siebie nie wezme...
Wada ta powstała po przejściu niebezpieczeństwa na kupującego, więc wystarczy podeprzeć się art. 559 k.c.
-zastraszanie i zekanie telefonami, pokrzywdzona jak na zwykla osobke z ulicy zbyt wiele znala szczegolow z mojego pryw.zycia
Proszę przedstawić dowody na zastraszanie i nękanie prokuraturze (być może wypełnione zostały znamiona tzw. stalkingu - czy to może tylko Pana odczucie). To, że ktoś zna szczegóły Pana prywatnego życia nie musi być również niczym nadzwyczajnym.

Czy mamy jedno prawo w tym kraju??
Czy moze w kazdym wojewodztwie jest inaczej??
Czy moze znajomosci czynia cuda??
Jakakolwiek odpowiedź na powyższe pytania Pana nie zadowoli, więc pozwolę je sobie pominąć.

Co do zastraszania przez poszkodowana to jest to w aktach.
Co do stronniczosci prokuratora i jego kontaktow to pisalem nawet do Prokuratury Generalnej ale niestety jak widac"reka reke myje" a ty Lucanus mam wrazenie z tonu wypowiedzi jak tez obranego stanowiska rowniez chyba jestes prokuratorem :wow::wow:
Pozdrawiam

Ostatnią edycję dokonał moderator:
dziwnyoszust napisał:
jak tez obranego stanowiska rowniez chyba jestes prokuratorem :wow::wow:
Znaczy się z jakiego? Niezgodnego z Pańskim...to ja w takim razie też mogę być.8)
Już proszę nie przesadzać.

Co do zastraszania przez poszkodowana to jest to w aktach.
W takim przypadku proszę to wykorzystać.
Co do stronniczosci prokuratora i jego kontaktow to pisalem nawet do Prokuratury Generalnej ale niestety jak widac"reka reke myje"
A czy pomyślał Pan, że to może nie "mycie rąk" tylko Pan się myli? Wszyscy na około nie mają racji tylko Pan? Skoro PG nie zauważyła nic w tej sprawie (odpisali w ogóle na pańskie pismo?) to proszę poruszyć inne organy (ale uważać aby nie uznali Pana za pieniacza).
a ty Lucanus mam wrazenie z tonu wypowiedzi jak tez obranego stanowiska rowniez chyba jestes prokuratorem
Tego typu stwierdzenia się spodziewałem już na początku naszej dyskusji. Za Bartata

Powrót