R
rime
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 10
Witam, w maju 2010r. otrzymałem opłatę dodatkową za brak biletu. Pozew przeciwko mnie został złożony w styczniu tego roku. W instrukcji do pozwu dostałem jednorazowe hasło w którym mogłem przejrzeć pozew w wersji elektr. Ten przejrzałem jeszcze raz. Doczytałem również, że mogę założyć konto (i tak też zrobiłem) aby złożyć sprzeciw właśnie poprzez e-sąd. Jest tylko jedno ale: logując się, w żadnej z zakładek nie ma żadnych dokumentów (sic!) a więc jak ja mam złożyć sprzeciw ?. Przy rejestracji nie przypisano mojego konta do istniejącego pozwu ? Dane osobowe są przecież takie same. Normalnie wysyłać pocztą poleconym ?
Ok, wracając do tematu samego pozwu i nakazu zapłaty. Chciałbym mieć pewność czy rzeczywiście roszczenia są przedawnione, przypominam:
- przejazd maj 2010r.
- wezwanie przedsądowe lipiec 2010r.
- pozew styczeń 2012r.
- nakaz zapłaty luty 2012r.
Prosiłbym również o ocenę sprzeciwu:
Zasądzenie kosztów wymienionych w pozwie od powoda na rzecz pozwanego - jest ok ? Nie chce się obciążać kosztami.
Ok, wracając do tematu samego pozwu i nakazu zapłaty. Chciałbym mieć pewność czy rzeczywiście roszczenia są przedawnione, przypominam:
- przejazd maj 2010r.
- wezwanie przedsądowe lipiec 2010r.
- pozew styczeń 2012r.
- nakaz zapłaty luty 2012r.
Prosiłbym również o ocenę sprzeciwu:
Zasądzenie kosztów wymienionych w pozwie od powoda na rzecz pozwanego - jest ok ? Nie chce się obciążać kosztami.