M
marzen46
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 9
Spóźniłam się jeden dzień ze złożeniem sprzeciwu do sądu od nakazu zapłaty. Sąd odrzucił sprzeciw. Pozew wytoczyła firma windykacyjna na podstawie fałszywej ( podrobiony mój podpis) umowy kredytu , który się notabene przedawnił. Czy mam jakieś szanse wejśc z ta firmą na drogę postępowania procesowego? Na zażelenieo odrzucenie sprzeciwu mam tylko 7 dni, lecz nie bardzo mam czym argumentować przekroczenie terminu, ewentualnie choroba dziecka ( złamana noga i karta informacyjna z izby przyjęć). Czy powinnam zgłosić do prokuratury podejrzenie przestępstwa wyłudzania roszczeń na podst. fałszywej umowy? Czy to powstrzymało by wystawienie tytułu wykonawczego jeśli nakaz się uprawomocni? A może powództwo przeciwegzekucyjnei wniosek o zabezbieczenie poprzez zawieszenie postępowania egzekucyjnego z art. 840kpc. Poczytałam trochę o tych możliwościach ale nie wiem jaką drogę obrać.
Proszę serdecznie o pomoc, jestem w trudnej sytuacji materialnej, sama wychowuje dwóch synów i nie jestem w stanie zapłacić nie mojego długu. Jak to udowodnić?
Bardzo proszę o pomoc i odpowiedź
Proszę serdecznie o pomoc, jestem w trudnej sytuacji materialnej, sama wychowuje dwóch synów i nie jestem w stanie zapłacić nie mojego długu. Jak to udowodnić?
Bardzo proszę o pomoc i odpowiedź