[sprzedający] sprzedany nieoryginalny towar a zwrot

• Autor wątku Autor wątku qazxc
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
***mod***
w owym linku możecie zobaczyć różnice w oryginalności tego produktu (***). Kiedy kupujący się do mnie zgłosił dostałęm od niego podobny link, wcześniej o tym nie wiedziałem i nie sprawdzałem, sam siebie oszukałem że są oryginalne.
Fakt faktem, że na aukcji wstawiałem REALNE zdjęcia opakowania na których można było zauważyć te szczegóły, elcz z drugiej strony ja napisałem w opisie że to oryginalny produkt.

Powtórzę się, ale odpowiedzi już padły...

Ostatnią edycję dokonał moderator:
qazxc napisał:
... na aukcji wstawiałem REALNE zdjęcia opakowania na których można było zauważyć te szczegóły, ...
To Ciebie nie zwolni z odpowiedzialności za handel podróbkami.

Proszę mi powiedzieć, bo zadeklarowałem kupującemu że mogę przyjąć towar i zwrócić pieniądze, a on że zgłosił to już na policje czy coś w tym stylu i że nie będzie nic odsyłał.
Jeżeli rzeczywiście gdzieś zgłosił to czego "mogę" się spodziewać? jakiegoś zawiadomienia? przeszukania?

Niestety wróżki zlikwidowały konta na FP.

LeszsekS napisał:
Niestety wróżki zlikwidowały konta na FP.

tu nie chodzi o przepowiedzenie przyszłości "Panie Mądralo" tylko o możliwe scenariusze przy tego typu sytuacjach

Możliwe scenariusze były w przytoczonych wcześniej wątkach, "Panie Mądralo".
Szanuj użytkowników jeśli chcesz liczyć na odpowiedź, zwłaszcza Moderatorów.

No to tak na szybko 286kk kara do 8 lat wiezienia plus obowiazek naprawienia szkody, oraz art 305 ustawy Prawo własności przemysłowej do 2 lat wiezienia lub 5 jezeli bylo to twoje stale zrodlo dochodu. Dodatkowo cywiloprawne roszczenia od prawowitego wlasciciela marki.

Powrót