A
archei
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 29
Bardzo proszę o pomoc, jakieś 4 lata temu kupiłem za 500$ mały obrazek podpisany Kossak obrazek był zapakowany w ramkę oklejony z tylu szarym papierem z pieczątkami oryginał itp. Itd. Z tylu był również przyklejony certyfikat. Niedawno postanowiłem go sprzedać, wystawiłem wiec go na aukcje internetową, w aukcji zaznaczyłem ze sprzedaje taki jaki jest z tymi dokumentami które sa, zaznaczyłem ze ocena i wycena należy do kupującego i zaznaczyłem ze zgodnie z regułami internetowej aukcji sprzedaje jako namalowane z maniera Kossaka, kupił go ktoś z Tajlandii za 900$, wysłałem paczkę do Tajlandii i kilka dni temu skontaktował się ze mną Pan z pocztex ze moja paczka została zarekwirowana przez Urząd Celny ze względu na zawartość "falsyfikat". Urząd trzyma moja przesyłkę już miesiąc i nikt się do mnie nie odezwał, próbowałem sie do nich dodzwonić ale nikt nie odbiera . Proszę o informacje osoby które w praktyce spotkały się z takim przypadkiem
- jakie jest postępowanie Urzędu Celnego w takich sprawach
- czy mogą mnie oskarżyć o handel fałszywym obrazem i co w praktyce za to grozi.
- jakie jest postępowanie Urzędu Celnego w takich sprawach
- czy mogą mnie oskarżyć o handel fałszywym obrazem i co w praktyce za to grozi.