K
KASIA_Cies
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 8
witam jestem od niedawna sprzedawco na allegro i jeszcze wszystkich zasad prawnych nie znam. mam jedna nie przyjemna sytuacjie i nie wiem jak powinnam ja rozwiazac. tak zeby było wszystko zgodnie z prawem załatwione. sprzedałam dwie rzeczy jednej pani. przesyłka została wysłana zaraz na drugi dzien po zakupie firma kurierska. po tygodniu pani odeezwala sie ze nie otrzymała przesyłki. skontaktowałam sie z firma kurierska i dostałam powiadomnienie ze beda szukac przesyłki po innych oddziałach. mam potwierdzenie nadania oraz korespondencjie z forma kurierska. na stronie przewoznika w regulaminie jest zapis ze przesylke zaginiona uznaje sie dopiero po 30 dniach nie dostarczenia do odbiorcy. nie wiem jak powinnam postapic. poinformowałam kupujacego ze zgłosiłam problem z przesylo do firmy kurierskiei i o terminie 30 dni. pani zada natychmiastowego zwrotu pieniedz. jak to sie powinno odbyc . czy kupuiacemu zwracam pieniadze dopiero po potwierdzeniu od firmy kurierskiej o zaginieciu przesyłki czy odrazu