R
roxyfoxy86
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 14
Witam mam ogromną prośbę aby ktoś mi podpowiedział jakie mam prawa zwrotu towaru nie zgodnego z opisem otóż zakupiłam na aukcji allegro płaszczyk zdjęcie przedstawiało śliczny elegancki płaszcz za 160zł przyszedł do mnie jakiś bubel chiński od razu po otwarciu paczki napisałam do kobiety od której go otrzymałam że towar jest inny gorszej jakości niż na zdjęciu odpisała mi że ona jako osoba fizyczna nie ma prawa odebrać zwrotu..i płaszcz jest dokładnie taki sam jak zdjęcie na aukcji(wysłałam jej zdjęcie otrzymanego płaszczu do porównania)chciałam odesłać płaszcz ale nie mam jej adresu oczywiście nie chce mi podać..płaszcz był sprowadzany ze specjalnej strony z odzieżą chińską ona wystawia na allegro zdjęcia skopiowane z tej chińskiej strony i po zakupie na allegro zamawia od nich problem w tym że dane do przelewu są na jakiś chiński adres oczywiście próbowała mi wcisnąć kit że mieszka w Chinach ale pieniądze wysyłałam na polskie konto pozatym dane na przesyłce nie były z jej imieniem i nazwiskiem tylko jakiegoś Chińczyka znalazłam też u niej aukcje z wysyłką z polski z Gomunic ale nigdzie szczegółowego adresu nie ma. Jakie mam prawo? Ja chce zwrotu pieniędzy bo ten płaszcz jest dla mnie okropny i w życiu nie będę w nim chodzić. Pozdrawiam Roksana i proszę o pomoc