dylax
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 33
Witam
06.11.14 reklamowałem buty w jednym z większych sklepów obuwniczych, prosząc o naprawe/wymiane towaru na nowy/zwrot gotówki, po 13 dniach odebrałem naprawione buty, po czym 28.12.2014 zareklamowalem te same buty, z tym że tama sama wada wystąpiła wtedy na drugim bucie, ale teraz prosiłem tylko o wymianę na nowe / zwrot pieniędzy.
Wczoraj (08.01.15) otrzymałem maila z treścia:
Moje pytanie:
Czy jeżeli nie wytłumaczyli skąd ta naprawa, to czy mogę odstąpić od umowy, w związku z nie ustosunkowaniem się do moich żądań?
Pozdrawiam
06.11.14 reklamowałem buty w jednym z większych sklepów obuwniczych, prosząc o naprawe/wymiane towaru na nowy/zwrot gotówki, po 13 dniach odebrałem naprawione buty, po czym 28.12.2014 zareklamowalem te same buty, z tym że tama sama wada wystąpiła wtedy na drugim bucie, ale teraz prosiłem tylko o wymianę na nowe / zwrot pieniędzy.
Wczoraj (08.01.15) otrzymałem maila z treścia:
Oczywiscie zdaje sobie sprawe, ze jezeli producent w sytuacji gdy nie jest w stanie wymienic towaru, badz zwrot przewyzsza naprawe, moga mi ją zaproponować, tak jak widać tutaj się tak nie zostało, zostałem tylko powiadomiony o naprawię.Witam,
reklamowane obuwie zostanie naprawione,
jak tylko pojawi się w naszym salonie zostanie Pan o tym poinformowany mailowo.
Pozdrawiam,
XY
Moje pytanie:
Czy jeżeli nie wytłumaczyli skąd ta naprawa, to czy mogę odstąpić od umowy, w związku z nie ustosunkowaniem się do moich żądań?
Pozdrawiam