F
flux
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 10
Sprzedałem na allegro złoto do pewnej gry mmorpg pewnemu użytkownikowi. Zapłacił, przekazałem mu przedmiot. Kolejna transakcja poza allegro, wszystko ustalane na gadu-gadu. Zaliczka, przekazałem przedmiot, reszta pieniędzy. Wszystko było w porządku. Zostałem jednak omamiony, nabrałem do tej osoby zaufania i umówiliśmy się na sprzedaż kolejnego przedmiotu (wartość ok. 110zł). Przekazałem przedmiot, pieniądze miał wysłać przelewem na moje konto. Nie było mnie w domu ponad tydzień, jak wróciłem sprawdziłem czy dotarły pieniądze. Żadna kwota nie wpłynęła na moje konto. Napisałem do tej osoby na gadu-gadu, dostałem odpowiedź że najwyraźniej pomyliła numer konta i poczeka aż pieniądze wrócą i wtedy wyśle. Potem zawsze kiedy pisałem do tej osoby na gadu-gadu zmieniała ona status na niedostępny. Po paru dniach takiej 'zabawy' w kotka i myszkę stwierdziłem że trzeba coś z tym zrobić. Zadzwoniłem więc na numer podany w danych konta allegro. Okazało się że wszystkie transakcje przeprowadzał ze mną 14-letni syn osoby do której się dodzwoniłem (czyli syn osoby na którą jest konto allegro). Wyjaśniłem tatusiowi przedsiębiorczego synka co się stało, powiedział że zadzwoni wieczorem. Około 17 dzwoni telefon, odbieram i tatuś powiedział mi że nie jest jakimś bogaczem żeby płacić po 100zł za głupoty, powiedział też że syn nie ma na to pieniędzy, więc nie odda mi. Wyszło na to że mam się ponownie skontaktować z synem na gadu-gadu i ustalić, że odda mi zakupiony ode mnie przedmiot. Po 3 dniach prób napisania do syna na gadu-gadu wreszcie odpisał i napisał do mnie że: 'nie ma żadnego dowodu że mu przekazałem przedmiot'.
Wiem, że zrobiłem głupotę, ale teraz już czasu nie cofnę. W jaki sposób mogę odzyskać pieniądze? Da rady jeszcze coś zrobić?
Proszę o pomoc
Wiem, że zrobiłem głupotę, ale teraz już czasu nie cofnę. W jaki sposób mogę odzyskać pieniądze? Da rady jeszcze coś zrobić?
Proszę o pomoc