Witam,mam problem ponieważ w 2008 roku, będąc jeszcze młodą i nie doświadczoną małolatą dałam się namówić na kredyt.Początkowo go spłacałam regularnie, ale później w skutek różnych zawirowań życiowych przestałam. Jestem bardzo zielona w tym temacie, więc zacznę od początku. Ostatnio pobrałam informację ustawową z BIK i kompletnie nie rozumiem tego. Nie wiem czy jestem jeszcze w BIK czy nie. W informacji ustawowej są takie dane:
1.ZGODA OGÓLNA KLIENTA NA PRZETWARZANIE DANYCH PO WYGAŚNIĘCIU ZOBOWIĄZANIA:
Status zgody ogólnej - zgoda nie udzielona
2. DANE DOTYCZĄCE ZOBOWIĄZAŃ KREDYTOWYCH:
Data powstania relacji - 03-12-2008
Data zakończenia relacji - 28-11-2012
Data i czas przekazania danych nt.kredytobiorcy - 13-01-2009 17:36:29
Data zakończenia relacji BIK - 01-02-2013
3. KONDYCJA ZOBOWIĄZANIA:
Data ostatniej aktualizacji danych w BIK - 01-02-2013
Data salda - 28-11-2012
Informacja o zastrzeżeniu przez instytucje współpracująca z BIK danych o - Nie zablokowany
Kwota kredytu wraz z kosztem odsetkowym -4*094
Kwota raty - 4*094
Najgorszy historyczny status płatności - Odzyskany
Historia płatności - O WWWWWWWWWWW2211000000
Przewidywana data zakończenia umowy - 12-10-2009
Szczególny status zobowiązania - Dług odsprzedany
Data pierwszej opóźnionej płatności - 30-05-2009
Łączna liczba opóźnionych płatności - 6
Data ostatniej opóźnionej płatności - 12-10-2009
Informacja o spełnieniu warunków na udostępnianie danych po wygaśnięciu zobowiązania - Warunki spełnione
4. ZMIENIONE WARUNKI UMOWY:
Data rozpoczęcia obowiązywania zmienionych warunków - 11-10-2009
5. ZGODA INDYWIDUALNA NA UDOSTĘPNIANIE DANYCH PO WYGAŚNIĘCIU ZOBOWIĄZANIA:
Zgoda indywidualna - Zgoda udzielona
Data udzielenia zgody indywidualnej - 20-05-2009
Okres udzielenia zgody (w latach) - 99
Przepraszam, że tak się rozpisuję, ale nie wiem co jest ważne, a co nie. Jeszcze kiedy wejdę na stronę BIK PASS, widnieją tam takie informacje:
Data zawarcia umowy - 03-12-2008
Data zamknięcia - 12-10-2009
Status płatności na dzień zakończenia zobowiązania - z danych przekazanych do BIK wynika, że wszystkie zaległe należności zostały odzyskane
Status płatności najgorszy w historii spłat - z danych przekazanych do BIK wynika, że wszystkie zaległe należności zostały odzyskane.
Wiem, że z BIKU znika się po pięciu latach, ale w tych informacjach jest tyle dat, że nie wiem od kiedy mam liczyć te pięć lat. Na koniec dodam, że kilka dni temu spłaciłam komornikowi wszystkie zaległości ( w sumie wyszło prawie 10tys.!!!, na ale cóż, za brak odpowiedzialności trzeba płacić). Proszę o pomoc, czy nadal jestem w BIK, a jeśli tak, to czy mogę się stąd jakoś usunąć. Chcę wziąć mały kredyt na remont mieszkania, ale boję się, że bank mi odmówi. Proszę o takie łopatologiczne wyjaśnienie

. Z góry bardzo dziękuję!