P
Polsped
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam, jestem wspólnikiem w sp. cywilnej, chciałem przyjąć syna na staż do spółki w ramach projektu dofinansowania ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego pn."Aktywizacja osób młodych pozostających bez pracy. Program Operacyjny Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020.
Syn jest zarejestrowany w PUP od października 2016
Złożyłem wniosek do PUP o przyjęcie bezrobotnego na staż ze wskazaniem bezrobotnego, i otrzymałem odpowiedź;
W wyniku weryfikacji wniosku stwierdzono, iż wskazana we wniosku osoba nie może zostać skierowana na wnioskowane stanowisko stażu z uwagi na I stopień pokrewieństwa /osoba organizatora to syn organizatora/. Ponadto informujemy, że wskazana do odbywania stażu osoba nie spełnia warunków do uczestnictwa w w/w programie (zarejestrowana jest dłużej niż 4 msc.)
Proszę o pomoc, czy faktycznie PUP mógł odmówić stażu synowi.
Pozdrawiam.
Syn jest zarejestrowany w PUP od października 2016
Złożyłem wniosek do PUP o przyjęcie bezrobotnego na staż ze wskazaniem bezrobotnego, i otrzymałem odpowiedź;
W wyniku weryfikacji wniosku stwierdzono, iż wskazana we wniosku osoba nie może zostać skierowana na wnioskowane stanowisko stażu z uwagi na I stopień pokrewieństwa /osoba organizatora to syn organizatora/. Ponadto informujemy, że wskazana do odbywania stażu osoba nie spełnia warunków do uczestnictwa w w/w programie (zarejestrowana jest dłużej niż 4 msc.)
Proszę o pomoc, czy faktycznie PUP mógł odmówić stażu synowi.
Pozdrawiam.