P
prowokacja
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 9
Mam problem, otrzymałem propozycję stażu na 8 miesięcy - cały staż odbyłem zgodnie z umową , ale po odbytym stażu pracodawca miał obowiązek zatrudnienia mnie na 3 miesiące. Odmówiłem dalszej współpracy z tą Panią, ponieważ po zakończeniu stażu od razu miałem wyjechać za granicę , ale problemy rodzinne na to nie pozwoliły.
UP po 3 miesiącach wydał mi decyzję , że wykreśla mnie z bazy osób bezrobotnych na 120 dni .
Czy po UP może wydać taką decyzję biorąc pod uwagę 3 miesiące wstecz?
Czy w ogóle może mnie ukarać za to , że miałem inne plany , ale życie nie jest takie łatwe, że zawsze udaje nam sie to co zaplanujemy?
Przecież ja naprawdę chciałem podjąć prace za granicą ,ale sprawy rodzinne bardzo mi sie skomplikowały.
Poza skreślić z rejestru można osoby,które przerwały staż , a ja ten staż odrobiłem do końca.
Proszę o szybką odpowiedź , ponieważ wiem , iż mam 14 dni na odwołanie się od tej decyzji.
UP po 3 miesiącach wydał mi decyzję , że wykreśla mnie z bazy osób bezrobotnych na 120 dni .
Czy po UP może wydać taką decyzję biorąc pod uwagę 3 miesiące wstecz?
Czy w ogóle może mnie ukarać za to , że miałem inne plany , ale życie nie jest takie łatwe, że zawsze udaje nam sie to co zaplanujemy?
Przecież ja naprawdę chciałem podjąć prace za granicą ,ale sprawy rodzinne bardzo mi sie skomplikowały.
Poza skreślić z rejestru można osoby,które przerwały staż , a ja ten staż odrobiłem do końca.
Proszę o szybką odpowiedź , ponieważ wiem , iż mam 14 dni na odwołanie się od tej decyzji.