Staż okres próbny

• Autor wątku Autor wątku barthez26
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Kosssz miałbym pytanie: Jak bym miał staż a bym dostał ofertę pracy to ze stażu można zrezygnować bez żadnych konsekwencji ????

Tak. Musi Pan tylko udokumentować podjęcie pracy w PUP przedstawiając np. umowę.

Dziwnie wyszło to wszystko moi drodzy :( Poszedłem na badania, wszystko ok poszło i nie było przeciwwskazań. Dzwonię do PUP i słyszę informację że mam skontaktować się z pracodawcą czemu rezygnuje ze mnie. I że przyjął dwóch innych stażystów. Szok dla mnie :mad: Dzwonię i rozmawiam z kierownikiem i ten mnie informuje że zrezygnowali ze mnie bo nie byłem wczoraj oraz dziś ( dziś miałem badania wstępne ), to miał być ten tydzień próbny. Powiatowy zrozumiał moje słowa jak by na stażu byłoby to już. Staż oficjalnie zaczynałem 30.09.2016. więc oddzwaniam do PUP i słyszę że mam jutro przyjść z badaniami i skierowaniem. Czy może mi coś grozić? Czy będę wyrejestrowany na 120 dni? W razie pytań piszcie

Najlepiej załatwiaj swoje sprawy odrazu w Urzędzie tam Ci wszystko powiedzą.

Jest to Twój drugi temat odnośnie stażu, w którym sprawy toczą się w taki sposób o jakim nigdy nie słyszałem czyt. dni próby, zamiana stażu, rezygnacja dzień przed.

Zapewne w Twoim Urzędzie na wizycie wszystko Ci wytłumaczą.

Odnośnie pytania:
Ja nie widzę tutaj Twojej winy więc nic nie powinno Ci grozić.

Niedługo właśnie tam jadę. Niestety taki jest rynek u mnie. Trzymajcie kciuki za jutro ( rozmowa o pracę ) .

Powrót