Staż - warto ?

• Autor wątku Autor wątku Pytajnikx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Staż jest organizowany w ramach projektu unijnego? Czy w podpisanych przez Ciebie dokumentach jest zastrzeżone, że w takiej sytuacji zwracasz stypendium?

Nie nie z projektu unijnego. Na umowie jest tylko tak: "- Nieukończenie stażu z własnej winy, z wyjątkiem podjecia zatrudnienia będzie skutkować zwrotem kosztów poniesionych przez PUP Oraz możliwością pozbawienia statusu osoby bezrobotnej z dniem następnym po przerwaniu"

Bareczek napisał:
Nie nie z projektu unijnego. Na umowie jest tylko tak: "- Nieukończenie stażu z własnej winy, z wyjątkiem podjecia zatrudnienia będzie skutkować zwrotem kosztów poniesionych przez PUP Oraz możliwością pozbawienia statusu osoby bezrobotnej z dniem następnym po przerwaniu"
I w mojej ocenie powinien żądać zwrotu kosztów badań lekarskich oraz ewentualnych kosztów przejazdu, o ile obie formy finansował PUP, ale nie stypendium.

A i dodała, że nie mogę przerwać. Jak dałam jej parę argumentów jakich już na tym forum się dowiedziałam to powiedziła, ze już sama nie wie bo nigdy się z takim zerwaniem stażu nie spotkała. I nie powie mi jak i co... I ja nie wiem co mam w takiej sytuacji zrobic...

A zapytam się jeszcze tak jak pracodawca wziął mnie na staż tak i On za mnie wziął tak jakby pieniądze czy On będzie musiał je zwrócić??? I czy jak ja odejdę dostanie kogoś na moje miejsce?

Bareczek napisał:
powiedziła, ze już sama nie wie bo nigdy się z takim zerwaniem stażu nie spotkała.I nie powie mi jak i co...
O matko, nie rozmawiaj więcej z Panią, bo najwidoczniej Pani nie ma za wielkiej wiedzy ani też doświadczenia... załatwiaj sprawy w formie pisemnej.
Masz możliwość przedstawić skan/zdjęcie dokumentów, które podpisałaś w PUP?
Bareczek napisał:
tak jak pracodawca wziął mnie na staż tak i On za mnie wziął tak jakby pieniądze czy On będzie musiał je zwrócić???
Pracodawca nie otrzymał żadnych pieniędzy, więc nic nie musi zwracać.
Bareczek napisał:
czy jak ja odejdę dostanie kogoś na moje miejsce?
O ile umowa stażowa to przewiduje...

Ostatnia edycja:
Powrót