P
problem1000
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam. 30 listopada kończy mi się staż , i mam dostać 2 miesiące zatrudnienia przez pracodawcę. Czy mogę z tego zrezygnować? Jakie są konsekwencję ?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
No tak niezupełnie bez konsekwencji...Patrycha1415 napisał:składam pisemną rezygnację z data tego samego dnia i z miejsca staż zostaje przerwany, a ja mogę pojechać do pracodawcy poinformować go o rezygnacji bez żadnych konsekwencji
To może warto rozważyć najpierw zgłoszenie do PUP łamanie zasad przez organizatora, a nie od razu rezygnować i brać winę na siebie?Patrycha1415 napisał:On traktuje mnie jak pełnoprawnego pracownika nie stazyst
Powiedzieć to sobie mogła... opinia Pani urzędniczki nie jest oficjalnym stanowiskiem urzędu. PUP ma obowiązek zbadać sprawę bezstronnie.Patrycha1415 napisał:moja mama była w urzędzie pytać czy gdyby taka sytuacja została zgłoszona to rozważa moje stanowisko, pani w urzędzie Powiedziała jej oficjalnie ze zawsze wierzą pracodawcy a stażysta jest skazany na porażkę