A
anka0411
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
ile zarabia się na stażu ? 915 zl na rękę czy 769.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Pani wprowadza cię w błąd. 31 sierpnia nabędziesz prawo do 2 dni wolnych. 30 dni od których uzależnione jest nabycie prawa do dni wolnych, to 30 dni kalendarzowych odbywania stażu. Natomiast tych 2 dni wolnych się nie dzieli, a więc żadne "połówki" dni nie wchodzą w grę.... i pani powiedziala mi ze w tych dniach to ja dopiero bede mialala 1,5 dnia a nie dwa co teraz jak to liczyc ??
Nie chcę Cię martwić, ale pracodawca odsyłając Cię do PUP, kiedy następny krok powinien wykonać on sam tzn. złożyć wniosek, po prostu Cię, że się tak wyrażę spławił. Szukaj innego pracodawcy. Aha, no i kluczową sprawą jest tutaj zatrudnienie po stażu, bo PUP nie opłaci stażu, jeśli nie będzie efektywny tzn. jego skutkiem nie będzie znalezienie pracy przez stażystę. Także szukaj pracodawcy, który zadeklaruje zatrudnienie po stażu... no niestety już dawno skończyły się czasy staży nieefektywnych i na globalną skalę.Aneta 219 napisał:kiedy bylam u potencjalnego pracodawcy otrzymalam informacje ,ze mam sie starac zalatwic staz przez UP,ze oni nie robia zadnej listy itd....
No właśnie i okres realizacji projektu zakończył się z 31.12.2014r.(oto link - Rozwój zawodowy gwarancją sukcesu - POKL.Podziałanie 6.1.3 - wtrakcie realizacji - PUP Tomaszów Lub.), co oznacza, że stypendium wypłacone w grudniu 2014 było ostatnim stypendium w wyższej wysokości, bo od stycznia Twoje stypendium nie jest już wypłacane ze środków unijnych w ramach POKL, zatem kwota stypendium nie jest już wolna od podatku i płatnik (PUP) jest zobowiązany potrąć zaliczkę na podatek dochodowy od osób fizycznych.qwerty12p napisał:2)ROZWÓJ ZAWODOWY GWARANCJĄ SUKCESU