P
Pown3d
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witajcie.
Ostatnio czytałem o portalu odsiebie który został zamknięty przez policje.
Otóż nurtuje mnie pytanie o stopki na takich stronach, czy to aby nie przypadkiem tylko puste słowa?
Przykładowe stopki:
Czy jeżeli plik nie znajduje się na serwerze, to udostępnianie do niego linków nie jest przestępstwem ?
Wg. mnie to jest głupota.
Wydaje mi się że to nie ma znaczenia co ktoś napisze w stopce, skoro udostępnia miejsce w którym ktoś daje linki, to powinien też ponosić konsekwencje.
I tutaj pytanie do was.
Czy umieszczanie tak bzdurnych tekstów w stopkach daje cokolwiek?
Pozdrawiam.
Ostatnio czytałem o portalu odsiebie który został zamknięty przez policje.
Otóż nurtuje mnie pytanie o stopki na takich stronach, czy to aby nie przypadkiem tylko puste słowa?
Przykładowe stopki:
Na tej stronie nie są umieszczone żadne pliki, a jedynie informacje na ich temat (opis, długość, kodek, typ, rodzaj kompresji, suma kontrolna itp.).
Pamiętaj, że pliki objęte prawem autorskim wolno zgrywać z sieci jedynie, jeżeli posiada się w domu ich oryginalną wersję, a ściągniętą kopię będzie się traktować jako zapasową.
Wszystkie materiały zawarte na stronie są własnością użytkowników
Administracja nie ponosi odpowiedzialności za materiały zawarte na stronie
Żaden z plików nie znajduje się na serwerze. Administrator portalu nie może ponieść konsekwencji za to co użytkownicy wstawiają lub za to co czynią na stronie. Niektóre pliki sa objęte prawem autorskim i można je ściagać z sieci tylko, gdy posiada się ich oryginał na własność, a pobrane pliki będzie się
Czy jeżeli plik nie znajduje się na serwerze, to udostępnianie do niego linków nie jest przestępstwem ?
Wg. mnie to jest głupota.
Wydaje mi się że to nie ma znaczenia co ktoś napisze w stopce, skoro udostępnia miejsce w którym ktoś daje linki, to powinien też ponosić konsekwencje.
I tutaj pytanie do was.
Czy umieszczanie tak bzdurnych tekstów w stopkach daje cokolwiek?
Pozdrawiam.