P
PaulPB
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 24
Witam mam otóż taki problem zakupiłem 13.01.2015 roku program do pozycjonowania adder 8, odstąpiłem od umowy 27.01.2015 roku ponieważ nie jestem z ich usługi zadowolony.
Dzisiejszego dnia wysłałem do nich email:
Więc dostałem od nich email odpowiedzią
Moim zdaniem firma szuka naiwnego myślą że nie zna się na prawie.
Proszę o wyjaśnienie kto ma rację ?
Dzisiejszego dnia wysłałem do nich email:
Według Polskiego Prawa.
Przedsiębiorca będzie musiał poinformować konsumenta o wzorze formularza odstąpienia od umowy. Ustawa z 30 maja 2014 roku o prawach konsumenta wprowadza także obowiązek informowania kupujących o tym, że ewentualny spór dotyczący transakcji można rozwiązać polubownie.
Nowe przepisy wydłużą również czas, jaki konsument ma na zwrot zakupionego towaru (lub odstąpienie od umowy) bez podawania przyczyny – od 25 grudnia będzie to 14 dni. Taki sam termin będzie obowiązywał również w innych krajach Unii Europejskiej. – Jeżeli kupujemy produkt na pokazie czy w internecie, to mamy takie uprawnienia, jakie przysługują konsumentom w sklepie stacjonarnym – przypomina Dorota Karczewska.
Wiec dniem 27.01.2015 co pisałem do państwa rezygnuje z zakupu programu bo mam takie prawo pozdrawiam.
Więc dostałem od nich email odpowiedzią
Witam
wg naszego prawnika nie ma prawa do rezygnacji w przypadku oprogramowania dystrybuowanego drogą elektroniczną.
Pozdrawiam
Moim zdaniem firma szuka naiwnego myślą że nie zna się na prawie.
Proszę o wyjaśnienie kto ma rację ?