Iwcia85 jestem zaskoczona tym co piszesz jest mi ogromnie przykro rozumiem Twoje rozgoryczenie ,ale nie wiesz ile czasu straciłam ,aby pomóc Tobie i innym wiec postanowiłam ,ze udostępnię to co napisała do mnie Pani Danuta, tak ta sam która wypowiedziała wojnę oszustą :Odpowiedziałabym tak jako prawnik . Jeżeli mamy do czynienia z plagiatem, a tak jest w niniejszej sprawie , to zanim oszukańczy serwis zacznie Ciebie maltretować psychicznie , powinnaś przed upływem roku od zawarcia umowy - napisać do nich oświadczenie o uchyleniu się od wad oświadczenia woli wywołanego przez serwis ( np. na skutek błędu) i po prostu przyłączyć się do toczących się już spraw , bo podkreślić należy że nie wolno jest prowadzić 10 spraw o to samo . W tej chwili Kraków prowadzi śledztwo w sprawie " dobre-programy.pl " . Nikt nikogo nie zmusza do przystąpienia, ale to właśnie jest okazja żeby wspólnie wyrzucić z rynku oszukańczą firmę . Ci co nie chcą, niech pokornie czekają aż się ich " przemieli na czynniki pierwsze ". Sprawa cywilna od karnej , różni się procedurą . Przy korzystnym " wietrze" za przestępstwo oszustwa można iść siedzieć , co się tyczy procesu cywilnego - tutaj chodzi o odszkodowanie i zadośćuczynienie np. za szkodę wywołaną na zdrowiu ciągłym nękaniem . W procesie cywilnym odpowiada się za najmniejszy stopień winy do granic Culpa levissima . Telewizja, żadnego problemu proceduralnie nie rozwiąże . Do Sądu i Prokuratury , o to samo nie zgłosicie , ( chyba że w innej konfiguracji żądań ) gdyż Kraków prowadzi proces karny kompleksowo a nikt nie może być karany 10 razy za to samo. Decyzja do każdego z Was należy i nikt Was w tym działaniu nie wyręczy . Nikt też nikogo nie ukarze za to że zgłosił o przestępstwie, bo takie jest jego prawo. Jeśli już się pisze o przesłuchiwaniu w miejscu zamieszkania, chodzi o tzw. przesłuchanie w drodze pomocy prawnej tylko dlatego żeby świadkowie nie musieli jeździć do Krakowa. Więcej porad niestety nie mogę udzielać . Obecnie , tak jak powiedziałam toczy się proces karny przeciwko dobre-programy.pl a sprawa cywilna przeciwko pobieraczkowi. Zawsze ogłaszam na wokandaobywatelska.pl swoje procesy , jeśli tylko Sąd datę rozprawy wyznaczy. Pozdrawiam