Strona dobre-programy-2

• Autor wątku Autor wątku Ag_Maz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
no dziękuje trochę mnie uspokoiliscie. pozdrawiam i czekam na rozwiązanie tej sprawy

Więc tak Pani prokurator powiedziała ,że na dzień dzisiejszy w tej sprawie jest parę osób które zeznają i jest zdziwiona ,że jest nas więcej :)wszyscy którzy czują się pokrzywdzeni proszeni są o np:przesłanie mailem swojej sprawy pr.pradnikbiały@krakow.po.gov.pl lub na dziennik podawczy znajdziecie wszystko na stronie głównej Prokuratury zatem ludziska do dzieła:)pomóżmy sobie nawzajem.Nie ma się co bać.

super zjednoczmy się i pomóżmy sobie nawzajem- już to widzę jak każdy biegnie na policje i zeznania składa ;) i bądź tu mądrym i udowodnić że półtora roku temu nie logowalam się na www.dobre-programy.pl . I ja nic zrobić nie mogę bo to pismo jest adresowane do mojego narzeczonego który obecnie przebywa za granicą więc ani ja ani on tego faktu zgłosić na policje nie możemy:what:

Iwcia85 nikt nie powiedział ,że musisz iść na policje, opisz sprawę i wyślij mailem do prokuratury i tyle.To nie tobie wytoczą sprawę a dobrym programom .

grazynka69 sama pisalas żeby każdy złożył zeznania na swoim komisiariacie :) najpierw piszecie,żeby pisma do kosza wyrzucać a za chwilę żeby sprawę zgłosić bo mogą mnie oskarżyć a dokładnie mojego faceta to już wkońcu nie wiem- sprawę olac i udawać że nic nie przyszło czy zgłosić na policje, do prokuratury i tak dalej....:rolleyes: moim zdaniem sprawa nie będzie załatwiona będzie się to za nami wloklo jeszcze długo i tylko nieprzyjemności będziemy mieć. Moja propozycja byłoby napisać do tv do tych wszystkich "mądrych" programów typu "sprawa dla reportera ":brawo:

brawo,brawo....ten plan TV był poruszany dawno temu a obecnie skoro ktoś się za to zabrał na poważnie to należy pójść tym tropem....czyli poczytać co pani grazyna69 napisała i się dostosować.

Tak oczywiście zróbmy co pani grazyna69 chce, a przepraszam czy pani grazyna jest sędzią, prawnikiem a może panią policjant, bo z tego co widzę to jest taką samą szarą osobą wplątaną w ten niecny proceder,więc na boga dlaczego wszyscy mają sie do niej dostosowac???? Wytłumaczcie mi? Najpierw pani pisze żeby każdy złozył doniesienie u siebie na policji,a za chwilę odpisuje na moją wiadomość, że nikt mi nie mówi żebym na policję poszła, najpierw żeby listy do kosza wyrzucić a za chwilę zeby zatrzymac i do prokuratury przesłać- jakoś nic z tego nie rozumiem:rolleyes:

Tak oczywiście zróbmy co pani grazyna69 chce, a przepraszam czy pani grazyna jest sędzią, prawnikiem a może panią policjant, bo z tego co widzę to jest taką samą szarą osobą wplątaną w ten niecny proceder,więc na boga dlaczego wszyscy mają sie do niej dostosowac???? Wytłumaczcie mi? Najpierw pani pisze żeby każdy złozył doniesienie u siebie na policji,a za chwilę odpisuje na moją wiadomość, że nikt mi nie mówi żebym na policję poszła, najpierw żeby listy do kosza wyrzucić a za chwilę zeby zatrzymac i do prokuratury przesłać- jakoś nic z tego nie rozumiem

Iwcia85 - rób co uważasz za stosowane - Twoja kasa i Twój problem.
grazynka69 robi co może i chwała jej za to.:brawo:
Wydaje mi się, że to jest właściwa droga i wszyscy razem wspierajmy ją na wszystkie sposoby.
Ja ze swojej strony już 2 miesiące temu złożyłem skargę do:
-Miejskiego Rzecznika Konsumentów oraz
-Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów
Skargę złożyłem na piśmie a w załączeniu przesłałem e-maile jakimi mnie męczyli.
Droga wskazana przez grazynkę69 jest droga równoległą i może być decydująca w rozwiązaniu naszego problemu.
Nie chowajcie głowy w piasek.
NIE PŁAĆCIE - to nie jest rozwiązanie sprawy
POZDRAWIAM wszystkich walczących

OK super i jaką odpowiedż dostałeś??? Bo piszesz że dwa miesiące temu, znając opieszałość naszych urzędów to zanim ta sprawa znajdzie jakiś finał to już wszyscy z nerwów oszalejemy. Jeżeli ten problem jest już od dawna to tylko świadczy o tym że każdy ma to gdzieś. Ja uważam że jeżeli ktoś nie rozgłośni tego w mediach albo prasie to nic z tego nie będzie,ale znając życie będzie właśnie tak jak piszesz że to mój problem i jak przyjdzie co do czego to nikogo nie będzie żeby stanąć za mną, heheh typowe....

nie ma potrzeby panikować:) tu nikt nikogo nie chce zostawić z tym problemem, ja także rozważałem TV sprawy dla reporterów...i inne opcje, i co?-po analizie doszedłem do wniosku ze ta droga i tak prowadzi do sądu. Co takiego powie pani która prowadzi program TV?-Urzekła mnie twoja historia . Nic to nie da. Osoba przebywająca za granicą ma również dostęp do internetu . Jeszcze raz apeluje o zachowanie rozsądku.

No to powiedz co mamy zrobić- czekać? ale na co? Tak mój facet jest za granicą i ma internet:brawo:tylko,że to ja mam to pismo tutaj, więc jak on może coś załatwić?A pozatym jak się pracuje po 12 godzin 7 dni w tygodniu to uwierz że nawet nie chce się mu myśleć a co dopiero pisać pisma do prokuratury.
Chodziło mi bardziej o to że jeżeli trzeba bedzie iść na policję i zeznawać to nie mamy takiej możliwości, co jak co ale chce mu pomóc w tej sprawie i go wspierać problemami się trzeba dzielić. Ale dlaczego tv ma nie pomóc? Nie chodzi mi o to żeby mi ktoś współczół, ale może przyspieszą tą sprawę jakoś poprzez rozgłośnienie, a przynajmiej jakoś ludzi uświadomią i uczulą że taki problem istnieje. Wyobrażmy sobie ile osób już zapłaciło, będąc święcie przekonanym że muszą..

:) rozumiem doskonale wszystko , ten czas który straciłaś na pisanie tych postów można było wykorzystać na napisanie w imieniu twojego partnera email... Natomiast sprawa TV o której tak piszesz z przekonaniem i wiara nie jest taka prosta , po pierwsze która telewizja zainteresuje się że ktoś tam zalega jakieś 100zł.oczywiscie może się zebrać 10 osób poszkodowanych a i tak ta kwota 1000zł nic nie zmieni w obliczu osób które stoją w kolejce i stracili domy itd...Po drugie, nawet jeśli ta sprawa by kogoś zainteresowała(marne szanse) to i tak finał musi być w sądzie...List można zeskanować i wysłać....Jeśli masz jeszcze jakieś wątpliwości i pytania do mnie zapraszam na email.jesli mi zdrowie pozwoli to postaram się udzielić odpowiedzi;)

Z uwagi na twoje cenne zdrowie nie skorzystam z zaproszenia. Przepraszam że wogóle ośmieliłam się zawracać głowę swoimi kłopotami .Nie każdy ma możliwość zeskanowania listu, ot takie zacofanie mnie dopadło.A po ilości postów widać kto więcej na to czasu poświęca,więc proszę mi tego nie wymawiać.. Dziekuję i nie przeszkadzam szanownemu państwu. Powodzenia

Iwcia85 jestem zaskoczona tym co piszesz jest mi ogromnie przykro rozumiem Twoje rozgoryczenie ,ale nie wiesz ile czasu straciłam ,aby pomóc Tobie i innym wiec postanowiłam ,ze udostępnię to co napisała do mnie Pani Danuta, tak ta sam która wypowiedziała wojnę oszustą :Odpowiedziałabym tak jako prawnik . Jeżeli mamy do czynienia z plagiatem, a tak jest w niniejszej sprawie , to zanim oszukańczy serwis zacznie Ciebie maltretować psychicznie , powinnaś przed upływem roku od zawarcia umowy - napisać do nich oświadczenie o uchyleniu się od wad oświadczenia woli wywołanego przez serwis ( np. na skutek błędu) i po prostu przyłączyć się do toczących się już spraw , bo podkreślić należy że nie wolno jest prowadzić 10 spraw o to samo . W tej chwili Kraków prowadzi śledztwo w sprawie " dobre-programy.pl " . Nikt nikogo nie zmusza do przystąpienia, ale to właśnie jest okazja żeby wspólnie wyrzucić z rynku oszukańczą firmę . Ci co nie chcą, niech pokornie czekają aż się ich " przemieli na czynniki pierwsze ". Sprawa cywilna od karnej , różni się procedurą . Przy korzystnym " wietrze" za przestępstwo oszustwa można iść siedzieć , co się tyczy procesu cywilnego - tutaj chodzi o odszkodowanie i zadośćuczynienie np. za szkodę wywołaną na zdrowiu ciągłym nękaniem . W procesie cywilnym odpowiada się za najmniejszy stopień winy do granic Culpa levissima . Telewizja, żadnego problemu proceduralnie nie rozwiąże . Do Sądu i Prokuratury , o to samo nie zgłosicie , ( chyba że w innej konfiguracji żądań ) gdyż Kraków prowadzi proces karny kompleksowo a nikt nie może być karany 10 razy za to samo. Decyzja do każdego z Was należy i nikt Was w tym działaniu nie wyręczy . Nikt też nikogo nie ukarze za to że zgłosił o przestępstwie, bo takie jest jego prawo. Jeśli już się pisze o przesłuchiwaniu w miejscu zamieszkania, chodzi o tzw. przesłuchanie w drodze pomocy prawnej tylko dlatego żeby świadkowie nie musieli jeździć do Krakowa. Więcej porad niestety nie mogę udzielać . Obecnie , tak jak powiedziałam toczy się proces karny przeciwko dobre-programy.pl a sprawa cywilna przeciwko pobieraczkowi. Zawsze ogłaszam na wokandaobywatelska.pl swoje procesy , jeśli tylko Sąd datę rozprawy wyznaczy. Pozdrawiam

Kamień z serca... Świetnie, że zajęliście się tą sprawą tak dogłębnie! Wiem, że nic nowego do sprawy nie wniosę, ale dostałam odpowiedź od biura porad prawnych :
"Dzień dobry,

Na chwile obecną radzimy nie podejmować żadnych kroków z uwagi na brak należycie wysłanej korespondencji wzywającej do zapłat, w razie dostarczenia nakazu zapłaty już z sądu będzie Pani zmuszona napisać sprzeciw od takiegoż nakazu, na chwilę obecną nie radzimy kontaktować się z nadawcą korespondencji, dodatkowe informacje mogłaby Pani zasięgnąć u miejskiego lub powiatowego rzecznika praw konsumentów"

Sprawę również zgłosiłam tam gdzie było trzeba i mam nadzieję, że ta żałosna firma niedługo skończy swoją działalność. Pozdrawiam ;)

grazynka69 - Brawo, że zajęłaś się tą sprawą. :mad:Dziękuję Ci również za szersze wyjaśnienie (prawne) sprawy. Będziemy Cię wspierać i czytać wszystko co napiszesz.
POZDRAWIAM

Słuchajcie, mam pytanie banalne i na pewno niektórzy uznają, że głupie, ale jakoś mnie to nurtuje i cały czas gdzieś z tyłu głowy siedzi. Rejestrując się na tej felernej stronie ponad rok temu, podałam swoje imię, ale inne nazwisko i adres, pod którym wynajmuję aktualnie mieszkanie. Nie ma więc chyba sensu, żebym to gdziekolwiek zgłaszała, bo przecież jakby nie było ja to nie ja. Mam rację? :)

Witam. Ja też dostałem wezwanie do zapłaty "Ostateczne przedsadowe" jak oni to nazywają - poczta zwykłą w dniu 16.09.2013 i radziłem się różnych porad prawnych. Jedni radzili zapłacić, drudzy żeby nie płacić. Ja nie zapłaciłem. Dla informacji podaję, że pani Prok. Nowotny z Pok. w Krakowie obecnie do 14.10. przebywa na zwolnieniu lekarskim i nie można się z nią skontaktować.

Ja napisałem do TVN24 i do TVP3 i zero odpowiedzi. Ich chyba tylko polityka interesuje a nie problemy zwykłych ludzi, którzy padli ofiarami naciagaczy.:mad:

Ostatnią edycję dokonał moderator:
janwid - podaj adresy e-mailowe do tvn 24 i Polsatu to napiszemy. Jeden Twój jedyny wpis nic nie znaczy. Kiedy napiszemy wszyscy to sytuacja może się zmienić. Podaj adres e-milowy na tym forum.

zmieni się ze 100zł na 1500zł-poczytajce te parę stron i wybijecie sobie tvn z głowy:)

Powrót